Nova vest
Košarka

Subota, 11.11.2017.

10:00

Presek EL: Zvezda može sa svima, fali učinak klupe

Prošla je tačno petina elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi, a Crvena zvezda posle šest odigranih kola ima učinak od dve pobede i četiri poraza.

Izvor: B92

Autor:B92

Presek EL: Zvezda može sa svima, fali učinak klupe
Starsport

Ruski klubovi CSKA iz Moskve i Himki iz Podmoskovlja suvereno drže prvo mesto sa pet trijumfa i jednim neuspehom, i za sada su pokazali možda i najviše od svih timova u "ligi Đordija Bertomeua".

Njihovom odličnom startu uticao je i dobar raspored jer su odigrali četiri utakmica pred domaćom publikom i to ne protiv najjačih klubova u Evropi.

Aktuelni šampion Evrolige ekipa Fenerbahčea dobro je krenula u odbranu titule, imaju skor 4/2, međutim podatak da su odigrali samo dva meča u Istanbulu govori nam to da tim Željka Obradovića ima dosta prostora u narednim utakmicama.

Španski klubovi, njih čak pet, imaju dosta problema, što zbog velikog broja povreda, što zbog loše forme pojedinih košarkaša na startu sezone.

Sa druge strane grčki velikani, Olimpijakos i Panatinaikos koji su u petak veče odigrali međusobni duel, navikli su nas, pogotovo klub iz Pireja, na nešto bolje partije, međutim čini se da je iz šest odigranih kola Olimpijakos izvukao maksimum (4/2) pošto im u većini mečeva nije igrao Vasilis Spanulis.

Posle šest odigranih kola, na redu je mali presek stanja u Evroligi, a logično, najviše pažnje posvetićemo prvaku Srbije i ABA lige – Crvenoj zvezdi. Kompletan tekst o dosadašnjem delu EL pročitajteu našoj temi – Presek EL – Zvezda može sa svima, manjka doprinos klupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve