Nova vest
Košarka

Petak, 10.11.2017.

21:55

Fener razbio Bamberg, Panati atinski derbi

Košarkaši Fenerbahčea bili su "surovi" prema Brose Bambergu u šestom kolu Evrolige. Fener je u gostima pobedio sa 80:57.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Fener razbio Bamberg, Panati atinski derbi
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Aktuelni šampion Evrope je u poslednjoj četvrtini demonstrirao silu dobivši je sa 15 poena, iako je i pre toga već stvorio dvocifrenu prednost (43:33 poluvreme).

Bamberg je u nastavku uspeo da smanji prednost u poenterski lošoj trećoj deonici (13:11) ali je to bilo sve od nemačke ekipe koja je prethodno u Beogradu pobedila Zvezdu.

Najefikasniji je u pobedničkoj ekipi bio Jan Veseli sa 15 poena, ali su još četvorica žuto-crnih bila dvocifrena. Vonamejker je ubacio 13, Datome 12, a Nunali 11 i Slukas po 11. Marko Gudurić je za deset minuta u igri imao pet poena.

U Bambergu je Rubit imao 12, a Maodo Lo 10 poena.

Atinski derbi igran večeras pripao je Panatinaikosu 70:62. U Dvorani mira i prijateljstva, "zeleni" su tokom većeg dela meča kontrolisali rezultat.

Prednost ni u jednom trenutku nije bila veća od 10 poena u korist Panate, pa je Oly u trećoj deonici nakratko uspeo da unese dodatnu neizvesnost i povede (47:44) krajem tog dela igre.

Gosti u finišu treće i na početku četvrte četvrtine prave seriju 8:0 i rešavaju pitanje pobednika. Najbolji je u Panatinaikosu bio Džejms Gist sa 15 poena, Lekavičijus je dodao 14, a Kej Si Rivers 12.

U ekipi Olimpijakosa je odličan bio Janis Strelnijeks kome dobra šuterska forma van linije 6.75 (3/3) nije pomogla da dovede svoj tim do pobede.

Džamel Meklin je imao 10, a Papapetru je imao 11 poerna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve