Mali: Fajnal-for? Beograd centar košarkaškog sveta

Druga sednica Organizacionog odbora završnog klupskog košarkaškog turnira Evrolige "Fajnal-for 2018", održana je u Starom dvoru.

Izvor: B92, Tanjug Srbija
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Njoj predsedavao gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Sednici su prisustvovali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, v. d. gradskog sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović.

Gradonačelnik Mali istakao je da će Beograd za vreme održavanja "Fajnal fora" biti centar evropske, ali i svetske košarke i podsetio da će to biti najveća sportska manifestacija u našem gradu sledeće godine.

"Fajnal-for' je sportska manifestacija od velikog značaja i sjajna prilika za promociju grada Beograda, ali i cele Srbije. Imamo i tehničke i organizacione sposobnosti za organizovanje najvećih sportskih takmičenja i uveren sam da će se Beograd još jednom pokazati kao odličan domaćin i sjajan organizator sportskih takmičenja", rekao je gradonačelnik.

Mali je naveo i da se tokom "Fajnal-fora" očekuje veliki broj turista u Beogradu, koji će tada biti "centar košarkaškog sveta".

Gradonačelnik je rekao i da su obezbeđena sredstva da u Areni "Beograd", u kojoj će se turnir održati, bude postavljeno adekvatno osvetljenje i ozvučenje, kao i centralni viseći semafor - medijska kocka, iznad terena.

Ugovorom između Grada Beograda i kompanije Euroleague Ventures S.A, koji je potpisan 2016, Grad Beograd je postao organizator 17. završnog turnira Evrolige.

Turnir će biti održan od 18. do 20. maja 2018. godine.

Košarka