Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.11.2017.

21:44

Letonija bez Bertansa: Zajednička odluka

Košarkaš Milana Dairis Bertans rekao je danas da neće igrati za reprezentaciju Letonije na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: SM

Autor: SM

Letonija bez Bertansa: Zajednička odluka
Getty Images

"Klub mi nije zabranio da igram, ali ne mogu da zanemarim i njihovo stanovište. Oni žele da provedem vreme u treningu, a ne na iscrpljujućim putovanjima. Uprava kluba mi je rekla: 'Mi ne možemo ništa da nametnemo ili da zabranimo. Odluka je na vama'. Imajući u vidu situaciju i odnos poslodavac-zaposleni, u interesu kluba je da budem na treninzima i utakmicama", rekao je Bertans za letonske medije.

Odluka je, na kraju, bila zajednička, rekao je.

"Razgovarao sam sa trenerom i generalnim menadžerom i došli smo do zajedničke odluke kako bi se klub uspešno borio u Evroligi", rekao je letonski košarkaš.

Bertans će propustiti utakmice nacionalnog tima protiv Turske u Ankari 23. novembra i protiv Švedske u Rigi tri dana kasnije.

"FIBA je stavila košarkaše u tešku situaciju. Izbor, igrati za klub ili reprezentaciju, pao je ramena igrača", rekao je Bertans.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve