Nova vest
Košarka

Četvrtak, 09.11.2017.

08:43

Antonić: Neda, Gagi i Musli igraju protiv Gruzije

Jovica Antonić, pomoćnik selektora Aleksandra Đorđevića, rekao je za "Mozzart sport" da su srpski igrači u Unikahi dobili dozvolu da igraju za nacionalni tim.

Izvor: PT

Autor: PT

Antonić: Neda, Gagi i Musli igraju protiv Gruzije
StarSport

To znači da bismo Nedovića, Milosavljevića i Muslija trebalo da gledamo u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Košarkaški savez Srbije pisao je Unikahi, kako kaže Antonić klub iz Malage im je izašao u susret za duel sa reprezentacijom Gruzije 27. novembra.

"Istina je, Nedović, Milosavljević i Musli dobili su dozvolu da obuku dres reprezentacije. Pisali smo upravi Unikahe i pitali da li bismo mogli da dobijemo njih trojicu za drugu utakmicu, pošto Unikaha u vreme našeg prvog meča u kvalifikacijama igra evroligaški meč protiv moskovskog CSKA. Izašli su nam u susret i prihvatili našu molbu, tako da će njih trojica 25. novembra biti u Beogradu, kada će se priključiti ekipi", rekao je Antonić za "Mozzart sport".

Srbija se u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo nalazi u grupi sa Nemačkom, Gruzijom i Austrijom, a prvi meč 24. novembra igramo sa Austrijancima.

"Vodimo stalnu komunikaciju sa svim evroligaškim klubovima. Ne bih mogao da kažem da je još neko blizu da dobije klupsku dozvolu da dođe. Ali, radimo na tome aktivno. Mi želimo da izađemo i klubovima u susret, zbog toga konstantno tražimo rešenja kako da izađemo iz ove teške situacije. Videćemo šta može da se uradi", rekao je Antonić, a potom i dodao da će Birčević biti slobodan za duel sa Austrijom.

"Tako je. Ljudi iz Stefanovog kluba su nam pisali i objasnili nam da imaju važnu utakmicu turskog šampionata i zato im je potreban. Vrlo je verovatno da će Birčević biti dostupan samo u prvoj utakmici i da će se onda vratiti u Istanbul kako bi ispunio klupske obaveze".

Dosta polemike vodi se oko ovih kvalifikacionih "prozora", a raduje vest da ćemo verovatno gledati neke igrače iz Evrolige na utakmicama, pošto je elitno takmičenje najavilo da neće dopustiti svojim košarkašima da napuštaju timove u toku sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve