Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.11.2017.

19:10

Dabl-dabl Štimca u nastavku Efesovog niza

Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Trabzonsportr 96:89, posle produžetka u poslednjem meču petog kola turske Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Dabl-dabl Štimca u nastavku Efesovog niza
Foto: EPA/Sedat Suna

U vrlo izjednačenom meču Trabzon je ispustio dvocifernu prednost iz prvog poluvremena, a Efes +6 sa sredine poslednjeg kvartala.

U dramatičnoj završnici Simon donosi Efesu 84:82 na 26 sekundi pre kraja, ali Grin dve sekunde pre kraja poravnava za produžetak. U dodatnom periodu Mekalum pokreće seriju Efesa 10:2 kojom gosti definitivno prelamaju meč.

Najefikasniji u timu Efesa bio je upravo Erik Mekalum sa 27 poena uz pet skokova i četiri asistencije, a 19 poena ubacio je Krunoslav Simon uz sedam uhvaćenih lopti i pet proigravanja.

Sjajan je bio i sada već bivši srpski reprezentativac Vladimir Štimac koji je zabeležio dabl-dabl sa 15 poena (6/14 iz igre) i 12 skokova u četvrtoj uzastopnoj pobedi Efesa u Superligi. Dvocifren učinak imali su još Branan Danston sa 14 i Adams sa 11 poena uz pet skokova.

Trabzon je predvodio Grin sa 25 poena i devet uhvaćenih lopti, a pratili su ga Heslip sa 17, Eldridž sa 15 i Vasilijauskas sa 14 poena. Efes je na deobi druge pozicije sa Eskišehirom i Fenerbahčeom sa po četiri pobede, dok je Trabzton 13. sa skorom 1-4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve