Nova vest
Košarka

Utorak, 24.10.2017.

23:18

Dončić dominirao Madridom za indeks 41, Micov 15p

Košarkaši Real Madrida pobedili su Armani Milano sa 100:90 u poslednjem meču dana trećeg kola Evrolige.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dončić dominirao Madridom za indeks 41, Micov 15p
EPA-EFE/Kiko Huesca

Tinejdžer koji nastavlja da oduševljava, Luka Dončić još jednom je bio najbolji u obe ekipe i verovatno je već sada zaradio priznanje za MVP igrača kola.

Dončić je Armaniju ubacio 27 poena i sa osam skokova i pet asistencija zaokružio još jednu ol-raund partiju u kojoj je bio briljantan za indeks korisnosti 41. U porazu Milana je dobar bio i srpski igrač Vladimir Micov sa 15 poena i pet skokova.

Koliko je mladi Slovenac bio dominantan pokazuje i to što je najbliži pratilac bio Arturas Gudaitis koji je osim 20 poena imao sedam skokova i indeks 20. Real je meč prelomio za samo četiri minuta u trećoj četvrtini u kojoj je napravio seriju od neverovatnih 20:0! Armani je vodio sve do 60:54, da bi Real od -6 do +14 došao za tren oka.

Osim Dončića, u ekipi Reala su se istakli još Kampaco sa 14 koševa, Ajon sa 13 i Kozer sa 12. U Armaniju je Endrju Gaudlok imao 20 poena, a pored spomenutog Micića, dvocifren je bio još i Tiodor Džordan sa 10 poena.

Armani je tokom čitavog meča trojke šutrao fantastično i na kraju su od 20 šuteva van linije pogodili 11, a za dva su šutirali skoro 60 odsto.

To nije bilo dovoljno jer su "kraljevići" imali 12 više pogođenih penala uz dobre procente šuta, pa su upisali treću pobedu iz tri evroligaška meča ove sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve