"Igranje za Srbiju je čast, ali me Unikaha plaća"

Nemanja Nedović pričao je za specijalizovani košarkaški sajt "Eurohoops" o predstojećim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine

PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Bek Unikahe rekao je da je situacija komplikovana i veoma teška za njih igrače, koje niko ništa ne pita.

"Ovo je jako komplikovana situacija. Razmišljao sam, na primer – igramo četvrtkom Evroligu, a onda u petak sa nacionalnim timom. Bilo bi teško otići kući, odigrati utakmicu i onda vratiti se u Malagu, ili otići na gostovanje, pa se potom vratiti u Španiju. Nemam ideju kako misle da ovo funkcioniše. Igranje za nacionalni tim je veoma važna stvar, to je čast. Ali znate... Unikaha me plaća i imamo mnogo utakmica ove sezone", rekao je Nedović za "Eurohoops".

Kao jedan od glavnih problema, Nedović smatra da je što niko ne priča sa njima, igračima.

"Niko ne priča sa nama, igračima. Primili smo pismo pre početka sezone od Evrolige. Radilo se o tome da takmičenja sa nacionalnim timovima budu tokom leta i onda da imamo nekoliko nedelja slobodna za sebe. To mi je izgledalo sasvim dobro. Ali opet, niko nije pričao sa mnom", rekao je Nedović.

Selektor Aleksandar Đorđević objavio je spisak igraća za kvalifikacije za SP u Kini 2019. godine i na njemu se nalazi 14 igrača iz Evrolige. Međutim, kako stvari stoje, veoma je moguće da te košarkaše nećemo gledati u kvalifikacijama zbog zgusnutog rasporeda.

Naša reprezentacija će u prvom kolu kvalifikacija u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ 24. novembra 2017. dočekati Austriju, a u drugom kolu, u istoj dvorani, 27. novembra Gruziju.

U grupi G takmiči se još Nemačka, a u drugu fazu plasiraće se tri od četiri ekipe. Kompletan spisak pogledajte OVDE.

Košarka