Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.10.2017.

16:51

Slušaju FIBA: Turci i Italijani pozvali EL igrače

Košarkaški savezi postupaju prema očekivanjima FIBA pa pozivaju evroligaške igrače za kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo 2019.

Izvor: AK

Autor: AK

Slušaju FIBA: Turci i Italijani pozvali EL igrače
Foto: EPA/MATTHIAS BALK

Od ovog ciklisa se uvode redovni kvalifikacioni "prozori" tokom kojih će se selekcije boriti za velike turnire, poput takmičenja UEFA i FIFA u fudbalu.

To je produbili jaz između FIBA i Evrolige koja je najavila da neće prekidati svoje takmičenje i puštati igrače da igraju za reprezentacije usred sezone.

Međutim, nakon što su Francuzi i Slovenci u svoje timove uključili neke zvezde iz Evrolige, to su učinili i Turci i Italijani.

Selektor Turske Ufuk Saridža je pozvao dvojicu igrača Anadolu Efesa, a petoricu iz Fenerbahča, koji nastupaju u Evroligi, dok su u postavi Italije ukupno petorica igrača iz Evrolige.

Saridža, inače trener Bešiktaša, računa na Douša Balbaja i Birkana Batuka iz Efesa, te Sinana Gulera, Bobija Diksona, Melija Mehmetolua, Bariša Herseka i Egeana Arna iz Fenera. On je pozvao ukupno 24 igrača za dve utakmice u novembru.

Novi selektor Italije Meo Saketi računa na Simonea Fontekija i Avudua Abasa iz Milana, Điđija Datomea i Nikolu Metija iz Fenera, te Danijela Heketa iz Bamberga, za sudare za Rumunijom i Hrvatsom.

Evroligaške igrače su pozvali Finci (Peteri Koponen/Barselona, Sašu Salin/Unikaha), Crnogorci (Dino Radončić/Real, Marko Todorović/HImki), a problema bi mogla da ima i Crvena zvezda zbog Francuske (Matijas Lesor) i CG (Milko Bjelica).

Kvalifikacije za SP će se preklopiti sa mečevima Evrolige 23. i 24. novembra, zbog čega dve organizacije mesecima vode "rat", a niko ne želi da popusti kako bi se našao kompromis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve