Mijailović u petak preuzima Partizan

Ostoja Mijailović zvanično je od kandidat i glavni favorit da preuzme mesto predsednika košarkaškog kluba Partizan na Skupštini kluba koja je zakazana za petak.

PTIzvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Na sajtu B92.net imali ste priliku da gledate uživo konferenciju za štampu budućeg predsednika trofejnog srpskog kluba.

Mijailović je na sednici Skupštine KK Partizan tražio sa se izmeni Statut kako bi sastavio novi Upravni odbor, otkrivši da je dobio jednoglasnu podršku, ali da će biti izabran tek kada se usvoji njegov zahtev u petak.

"Želim da kao predsednik imam vlast u rukama, ali nisam čovek koji prihvata svaku ponudu na startu. Iako sam igrao fudbal, a ne košarku, znam obaveze koje me čekaju. Ljudi u klubu žele moj dolazak", rekao je Mijailović na konferenciji za medije.

Mijailović, bivši clan UO u FK Partizan, svestan je da su pred njim velike obaveze.

"Nisam Partizan, nisam ni ceo Upravni odbor, niti mašinovodja, već sam deo tima. Potreban je nov sistem, moramo da se dogovorimo, mislim da je ostala samo formalnost. Svi znamo da se ne živi od istorije, već da se ona pamti, ali da mora da se gleda napred".

Ostoja Mijailović je uspešan biznismen iz Čačka i generalni direktor i vlasnik kompanije British Motors, a fotelju u jednom od najuspešnijih klubova na Balkanu naslediće od doskorašnjeg predsednika Nikole Pekovića.

On ne smatra da je problem za njegov izbor to što je aktuelni poslanik u Skupštini Srbije.

"Nijedan zakon ne definiše da li neko može da bude u klubu i parlamentu, imamo ljude koji su predsednici klubova, Saveza... Ovo nije hir, imam podršku partizanovaca", zaključio je Mijailović.

Iz Partizana su najavili da će otkriti tačan dug kluba posle revizije, dok se Mijailović zahvalio i Nikoli Pekoviću.

"Trener Nikolić ima punu podršku kluba. Zahvalio bih se i Pekoviću koji je preuzeo klub, kada je u pitanju bio opstanak", rekao je Mijailović.

Na konferenciji za medije prisustvovali su i potpredsednik Milan Iskrin, trener Miroslav Nikolić i kapiten Novica Veličković.