Nova vest
Košarka

Subota, 07.10.2017.

18:50

Partizan posle drame pobedio FMP u Pioniru!

Košarkaši Partizana ostvarili su prvu pobedu ove sezone u ABA ligi pošto su pred domaćom publikom savladali FMP sa 87:84.

Izvor: SM

Autor: SM

Partizan posle drame pobedio FMP u Pioniru!
Foto: Starsport

Crno-beli su tokom cele utakmice imali prednost, ali su gosti iz Železnika uvek uspevali da se vrate.

Na kraju, Gavrilović je postigao važne poene na 40 sekundi do kraja kada je i prelomljena utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Patrik Miler sa 20 poena. Na drugoj strani, Filip Čović ubacio je 24.

Crno-beli odigrali su dobar meč u hali "Aleksandar Nikolić", vodili su tokom svih 40 minuta igre i na kraju zasluženo slavili. Gosti iz Železnika non-stop su bili u utakmici, ali nisu imali snage da preokrenu meč.

Prva deonica obilovala je ličnim greškama, pa je tako i nešto duže potrajala, a posle prvih 10 minuta igre crno-beli imali su prednost od 28:20.

U drugoj četvrtini FMP je zaigrao bolje u odbrani, Čović je takođe zaigrao dobro, pa je finalista KLS uspeo da na pauzu ode sa samo dva poena zaostatka, 45:43.

Nastavak meča doneo nam je istu igru kao u prvih 20 minuta igre. Partizan je preko Milera i Andrića koji se probudio u trećoj deonici uspeo da se odlepi na +10, ali je FMP do kraja četvrtine uspeo da se vrati.

Poslednja deonica donela nam je mnogo uzbuđenja, a meč je prelomljen košem Strahinje Gavrilovića koji je uspeo da pogodi za dva poena na 40 sekundi do kraja, 87:82. U narednom napadu Čović je promašio za tri poena i tu je bio kraj meča.

Partizan zasluženo dolazi do prvog trijumfa ove sezone u ABA ligi, a ponovo je odličan meč odigrao Patrik Miler koji je postigao 20 poena.

IV četvrtina

10' Posle promašene trojke Marinkovića, Čović je požurio i doneo loše rešenje u napadu. To je kaznio Gavrilović koji je pogodio za dva poena, 87:82. Do kraja meča FMP nije uspeo da se vrati pa je Partizan zasluženo došao do prve pobede u ovoj sezoni.

9' Nakon što je napravio faul za dva bacanja koje je Partizan iskoristio, Filip Čović pogađa uz faul, 80:83. Patrik Miler uspeo je da poentira, a potom i Čović na drugoj strani, 82:85.

8' Posle promašene trojke Gosa, usledila je kontra FMP posle koje je Čović fauliran. Plej je pogodio oba bacanja za 77:79. Istom merom uzvratio je i Čakarević za 81:77.

7' Vilijams-Gos pogodio je za dva poena, a potom i Miler. Prednost Partizana sada je +5, 79:74. Posle tajm-auta Bursać je pogodio 1/2 bacanja, 75:79.

5' Nesmotren potez Stefana Pota. Plejmejker FMP pravi nesportsku ličnu, a potom Miler pogađa jedno od dva bacanja. 75:72.

4' Posle tajm-auta FMP je uspeo da smanji na -7, 67:74. Nenadić u ovim trenucima nosi FMP. Bek postiže prvo 2+1, a potom i novu dvojku za 72:74. Serija od 8:0 FMP.

3' Patrik Miler igra odličnu utakmicu i postiže petnaesti poen za 72:64. Posle toga Čakarević krade loptu i sada je +10 za crno-bele, 74:64.

2' Posle poena Bursaća za 67:62, fauliran je Đoko Šalić koji je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, 68:62.

III četvrtina

10' Četvrtina je zatvorena košem Patrika Milera za 67:60. FMP je konstantno u igri, međutim Partizan uvek pronalazi način da se "odlepi".

9' Kao i tokom većeg dela utakmice crno-beli uspeli su da odole napadima FMP. Trojku je ovoga puta pogodio Marko Čakarević, 64:58.

8' Usledio je odgovor gostiju iz Železnika. Filip Čović pogodio je trojku, a potom je Rouen ubacio flouter za samo -3, 61:58.

7' Posle malog predaha FMP nije dobro odreagovao u napadu pošto je Pot izabrao loše rešenje da završi napad. Na njihovu sreći ni Partizan nije iskoristio napad. Ipak, Mihajlo Andrić nastavlja da igrao odlično i sada je +8, 61:53.

6' Svoj 15 poena postiže Vanja Marinković za 59:53. Trener FMP Jovanović morao je da zatraži tajm-aut.

4' FMP je prišao na samo -1, ali je onda usledila mini serija Mihajla Andrića i crno-beli su se odmah odlepili na +6. Andrić je pogodio prvo dvojku, a potom i trojku, 54:48.

2' Prvi minut utakmice prošao je bez poena, a prve poene u deonici postiže Najdžel Vilijams Gos, 47:43. Radanov je promašio za dva poena, a onda je usledio poen Tomića za +6, 49:43.

II četvrtina

9' Posle mini serije Partizana od 5:0, Ćović još jednom trojkom smanjuje prednost i postavlja konačan rezultat 45:43.

8' Drama u finišu druge četvrtine - FMP se posle trojke Čovića imala poena zaostatka 40:39, ali je Miler uzvratio za 45:39.

6' Brza serija Partizana za 6:0.

5' Filip Čović je bio precizan pod košem i primakao se na dva poena zaostatka, ali posle greške odbrane gostiju, Partizan je ponovo na +6 - 34:28.

4' Posle promašenih napada na obe strane, Šaić pravi faul na Šalićem, koji je iskoristio samo jedno slobodno bacanje.

4' Precizan je bio bivši igrač Dinamika sa linije penala i Partizan je na +7, da bi Radanov ponovo smanjio na deficit na pet poena - 30:25.

3' Čakarević je iznudio ličnu grešku, a Bursać je sada drugi igrač FMP koji ima tri lične,pored kapitena 'Pantera' Filipa Čovića.

3' Pokušao je Andrić da odgovori na drugoj strani, ali nije bio precizan.Odmah je usledila kontra gostiju, koju je sprečila dobra odbrana Partizana.

2' Uskoković je trojkom kaznio lošu odbranu Partzana i FMP smanjuje prednost crno-belih napet poena -28:23.

I četvrtina

10' Posle promašene trojke kapitena crno-belih Novice Veličkoviča, na drugoj strani Aleksa Radanov je bio precizan salinije 6, 75 - 28:20. Igrači FMP imali su poslednji napad, ali posle greške Pota nisu iskoristili i prva četvrtina završeno je vođstvom Partizana sa osam poena prednosti - 28:20.

9' Domaćini su lako održavali dvocifrenu prednost,Marinković i Šalić su predvodili napad Partizana - 28:17.

8' Posle promašaja Pota,bivšeg igrača Partizana usledio je brz napad crno-belih, koji je trojkom završavio Vilijams-Gos za 24:10.

7' Izabranici Miroslava Nikolića trojkom Vanje Marinkovića i Vilijamsa Gosa dolaze do dvocifrene prednosti - 19:9.

5' Posle promađenog šuta za tri Radanova, Odžo je bio precizan za dva, a potom je sa linije penalavezao još jedna poen za 11:7.

4' Posle pet poena Šalića, za crno-bele je pogodio i Vanja Marinković, koš uz dodatno slobodno bacanje za 8:4, da bi trojkom povećao rezultat na 11:4.

4' Partizan vodi sa 5:4, a sve poene za crno-bele postigao je Šalić.

3' Poenima Šalića Partizan dolazi do vođstva, ali je FMP odmah odgovorio poenima Radanova 3:4.

2' 'Panteri' do prvih poena dolaze iz kontre, a precizan je bio Nenadić - 0:2

1' Prvu loptu osvojili su gosti, ali su se igrači dobro odbranili, ali crno-beli nisu iskoristili prvi napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

195 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve