Nova vest
Košarka

Petak, 06.10.2017.

11:56

Nedović i Milosavljević solidni, Kuzmić van forme

Ekipa Unikahe pobedila je sa 93:72 San Pablo Burgos u drugom kolu Endesa lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Nedović i Milosavljević solidni, Kuzmić van forme
Getty Images

Za tim iz Malage solidno su odigrali srpski igrači Nemanja Nedović i Dragan Milosvljević. Njih dvojica nisu morali puno da se troše, pošto je posle 20 minuta igre bilo +33 za šampiona Evrokupa.

Upravo zbog ni minutaža im nije bila velika – Nedović je za 16 minuta postigao 10 poena i imao šest asistencija, dok je Milosavljević za 17 postigao sedam poena uz četiri skoka.

Najefikasniji u ekipi Đoana Plaze bio je Alberto Dijas sa 14 poena, dok je Džef Bruks ubacio 13. U poraženom sastavu Kori Fišer i Edu Martines su postigli po 11 poena.

Bivši igrač Crvene zvezde Dion Tompson postigao je dva poena (1/5) za tim iz Burgosa.

Košarkaši Barselone slavili su na gostovanju Huventudu 74:72. Katalonski klub odigrao je veoma tešku utakmicu, a u većem delu meča bili su u zaostatku. Ipak, od kraja treće i početka četvrte deonice preuzeli su kontrolu nad utakmicom i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u "Balugrani" bio je Kevin Serafan sa 14 poena, Rakim Sanders je ubacio 13, dok je Adrijan Moerman postigao 11. Kod domaćih igrača, Saulius Kulvaitis je ubacio 16 poena.

Tesnu pobedu ostvario je i aktuelni šampion Španije Real Madrid. "Kraljevski klub" je kao gost pobedio Bilbao sa 87:80. Ekipu Pabla Lasa predvodio je fenomenalni Entoni Rendolf koji je meč završio sa 26 poena i devet skokova.

Ognjen Kuzmić postigao je samo dva poena za deset minuta na terenu.

Odigran je još jedan meč u kojem je Baskonija bila ubedljiva protiv Estudijantesa, 94:76. Ilmane Diop bio je najzapaženiji u dresu Baska pošto je utakmicu završio sa 15 poena i osam skokova. Dobar je bio i Janis Tima sa 12 poena i šest skokova.

U poraženom sastavu srpski igrač Aleksandar Cvetković je za 13 minuta na terenu postigao tri poena i ostvario jedno uspešno dodavanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve