Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.10.2017.

22:10

FIBA pozvala predstavnike nacionalnih saveza

Predstavnici nekoliko nacionalnih košarkaških saveza diskutovali su sa FIBA o razvoju evropske košarke i novom kalendaru FIBA takmičenja.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

FIBA pozvala predstavnike nacionalnih saveza
Getty images

Nemačka, Italija, Grčka, Turska i dve selekcije polufinalista Evrobasketa, Španija i Rusija imale su svoje predstavnike na sastanku u četvrtak.

Oni su zahvalili Svetskoj kući košarke na pozivu ali i izrazili razočarenje novim pravilima koja ona uvodi, a koja se tiču kvalifikacionih prozora za FIBA takmičenja.

Osim toga, problemi u odnosu FIBA i Evrolige i dalje opstaju, a u vezi sa njima za nacionalne saveze nije bilo dovoljno sluha ni sa jedne strane.

Predstavnici saveza su istakli da je igranje za nacionalne timove najveća čast i da ona ima najveći primat, a obe strane su zaključile da je ovakve sastanke neophodno održavati češće da bi se stvari pre pokrenule nabolje.

Prvu utakmicu kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine po novim okvirima FIBA igraju za 50 dana Velika Britanija i Grčka na Ostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve