Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.10.2017.

15:00

Žoc opleo po FIBA: Patiće federacije ili klubovi!

Legendarni srpski trener Željko Obradović ponovo je kritikovao Svetsku košarkašku federaciju (FIBA) zbog loše formiranog kalendara.

Izvor: B92

Autor:B92

Žoc opleo po FIBA: Patiće federacije ili klubovi!
EPA/ZIPI

Obradović je kazao da FIBA ne misli o Evroligi i igračima, osvrćući se na "reprezentativne prozore" i kvalifikacije za velika takmičenja.

Mečevi reprezentacija koji će odlučivati o učesnicima Mundobasketa 2019. godine trebalo bi da budu odigrani tokom sezone, pa je gotovo izvesno da igrači koji nastupaju u NBA i Evroligi neće biti na raspolaganju svojim selektorima.

"FIBA ne misli na Evroligu i igrače. Prvenstveno, košarkaši koji igraju u NBA ne dolaze u Evropu, a sa druge strane, ima više od 80 evropskih igrača u Americi. Drugo, oni imaju ugovore i obaveze prema timovima, zbog čega ostaju da treniraju. FIBA je stavila igrače u tešku situaciju – šta ako neko doživi težu povredu? Ko će pokriti ugovor?", pita se Obradović.

FIBA je predložila Evroligi da pomeri mečeve za utorak kada se budu igrale kvalifikacije, ali iz Evrolige poručuju da to ne rešava problem.

"Za nas je ovo veoma teška situacija. Moj stav je jasan, već sam ga rekao predsedniku. Međutim, na kraju odluku donose igrači. U svakom slučaju je loše – patiće ili federacije ili klubovi", dodao je Žoc.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve