Nova vest
Košarka

Utorak, 03.10.2017.

13:45

Čović: Na nama da igramo, drugi spletkare, podmeću

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović istakao je da je cilj kluba tripla kruna u domaćim takmičenjima, bez imperativa u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Čović: Na nama da igramo, drugi spletkare, podmeću
Foto: B92/PT

Crveno-beli su u novu sezonu ušli sa praktično potpuno izmenjenim timom u odnosu na prethodnu, u kojoj su bili deveti.

"Vrlo smo jasno rekli da je ovo novi ciklus. Cilj je jasan – prvak ABA, Kup i Superliga. Ne želimo opterećenja u Evroligi, svi imaji velika očekivanja, ali mi smo realni. Zvezda je srećna što je u 16 ekipa u Evropi", rekao je Čović.

"Trudićemo se da pobedimo u svakoj utakmici. Biće pobeda i poraza, ali to je normalno. Moramo da budemo na zemlji, sastavljen je dobar tim, imamo mlade, iskusne i srednje iskusne. To govore i ugovori, imamo sa nekim igračima na 3-4 godine. Ostaje nam da radimo i probližavamo se ciljevima", dodao je prvi čovek Zvezde.

Zvezda je novu sezonu otvorila laganom pobedom nad Mornarom iz Bara, a u sredu dočekuje Mega Bemaks.

"Zadovoljan sam sa ekipom, nju su birali ljudi u stručnom štabu. Za ABA ligu imamo 15 registrovanih igrača, a limit je 20. Biće u hodu rešavanje nekih stvari. Imamo običaj da dižemo sportiste u nebo. Talenat je dve trećine, moraš da imaš veliki talenat za rad. Ne kažem da ovi momci (Simanić) nisuradili, samo tu ima još dosta", istakao je Čović.

Zvezdu sledeće sedmice očekuje početak sezone i u Evroligi, gde na premijeri gostuje litvanskom Žalgirisu.

"Sa Barselonom ćemo igrati u Pioniru, sve ostale utakmice u Areni", potvrdio je predsednik kluba.

Čović se nada da će FIBA i Evroliga postići dogovor u vezi sa rasporedom takmičenja i kvalifikacionim "prozorima", te da će se izdići za njega vrlo važna Superliga Srbije.

"Ideje FIBA uopšte ne podržavam, znam ko stoji iza njih i neću ih nikad podržati. Podržavam EL, ali moramo da nađemo dogovor", naglasio je Čović.

On je prokomentarisao i spor sa američkom menadžerskom agencijom "Executive Pro Management AG" koji traje već dve godine.

"Imamo Kernove (agent) advokate koji bi da naplate nemoguće. Igrači tu nisu krivi. Zvezda je pobedila, čekam datum kad će da nam plate. Ko zna kako se tu ugrađivao. Oni nama duguju, ne mi njima. Kad smo mi dužni, pumpa se u medijima. Mi onda uredno platimo, a kada nama duguju ništa. Neka im obustave rad (BAT). Naša dokumentacija je uredna i naši advokati su uradili odličan posao. Povraća mi se za svaki evro koji smo dali Galu Mekelu", naglasio je Čović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve