Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 02.10.2017.

08:11

"Krivudava linija, takva će biti i sezona"

Trener KK Crvena zvezda Dušan Alimpijević očekuje da tekuća sezona bude nalik prvoj utakmici njegovog tima u ABA ligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: StarSport

Crveno-beli su nadigrali Mornar iz Bara 88:77 na svom parketu na startu regionalnog takmičenja u kojem brani jednu od titula.

"Pokazali smo dva lica u dva poluvremena. U nastavku smo zadržali dozu ozbiljnosti, ali utakmica je bila krivudava linija, takva će biti i sezona sa 11 novih igrača. Pobedili smo lakše nego što se očekuje na startu sezone, ali ne treba da budemo nešto presrećni, imamo mnogo potencijala za timski i individualni napredak", rekao je Alimpijević.

"Prva utakmica uvek nosi dozu tenzije, ali prvo poluvreme je bilo odlično. Ne smemo da dopustimo ofanzivni skok, imali smo ponekad i ležeran pristup u napadu, pričali smo i u svlačionici. Dobrić je mogao danas da igra, ali vodili smo se time da igraju oni koji su igrali sve vreme. Mislim da je Lazarević iskoristio minutaŸu, pravi je ratnik, dobio je i udarac, ali dobro je i biće u sastavu za Megu", dodao je trener Zvezde.

Crveno-beli na startu sezone nisu bili kompletni, a navijače najviše zanima status kapitena Branka Lazića koji je stigao povređen sa Evrobasketa.

"Antić me oduševljava pristupom i ponašanjem, moramo da vodimo računa da uđe u pravom trenutku. Dobili smo kvaltet sa njime na treningu, samo još malo fizički da se spremi. Lazićeva povreda je u potpunosti sanirana, vrlo brzo će biti u timu, samo fizički da se podigne. Dobrić je mogao danas da igra, ali vodili smo se time da igraju oni koji su igrali sve vreme", objasnio je Alimpijević.

Zvezda naredni meč igra već u sredu, dočekuje Mega Bemaks u drugom kolu ABA lige, u hali "Aleksandar Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve