Sport / Košarka 156

KKCZ: Bezobrazluk, američka agencija vrši pritisak

KK Crvena zvezda saopštio je da američka agentska kuća "Executive Pro Management AG" već dve godine vrši veliki pritisak na klub.

PTIzvor: B92, Tanjug
StarSport

Na čelu ove agencije je vlasnik Lućano Kapikjonije, čija kuća vrši pritisak, inicirajući arbitražne postupke sa neosnovanim zahtevima za naknadu izmišljenih provizija iz sezona 2007/2008, 2008/2009 i 2009/2010.

"Slučajno ili ne, Crvena zvezda se iscrpljuje slučajevima pred arbitražnim sudovima u Švajcarskoj oko igrača koji su odavno otišli iz Zvezde. Međutim, odštetni zahtevi za izmišljene provizije njihovih menadžera, koji su očigledno radili na čudnim principima sa generalnim menadžerom Crvene zvezde od 2008-2010. godine, potpomognutim tada 'čovekom iz senke', a danas visokim funkcionerom jedne košarkaške organizacije, ostali su do danas", navodi se na zvaničnom sajtu crveno-belih.

Kako ističu sa Malog Kalemegdana, razlog za sve je pokušaj destabilizacije KK Crvena zvezda ili im je možda ponestalo para za njihove zajedničke znane i neznane projekte.

"KK Crvena zvezda je dobio zahtev da nadoknadi 98.137 evra u sporu pred Arbitražnim sudom pri Arbitražnom institutu Švajcarske komore u Luganu. Taj spor je Crvena zvezda dobila, a tužilac je čak obavezan na plaćanje troškova u iznosu od skoro 22.000 švajcarskih franaka. Iako je Crvena zvezda dobila ovaj spor, ova značajna sredstva još nisu uplaćena klubu, što mislimo da nije slučajno".

Starsportphoto

U drugom arbitražnom sporu pred BAT u Ženevi, postavljen je novčani zahtev za naknadu štete u iznosu od čak 223.000 eura, arbitražnom odlukom zahtev je odbijen, a tužilac je u obavezi da Zvezdi isplati na ime troškova 15.000 evra što nije učinio, dodaju iz prvaka Srbije i Jadrana.

"Vrhunac bezobrazluka je novi zahtev za arbitražom pred Arbitažnim sudom za sport u Lozani, postavljajući identični novčani zahtev kao u drugoj arbitaži, ali u vidu žalbe na Odluku BAT, što je presedan i pravno nemoguće", navodi se.

Iz Zvezde se pitaju da li je ovaj zahteva samo jedan u nizu "smicalica" u nameri da se opstruiše rad kluba.

"Crvena zvezda neće objaviti imena igrača oko kojih se vodio spor, neka to kažu oni koji sada godinama kasnije žele da naplate novac za izmišljene provizije. Neka kažu i šta je pozadina ovog neuspešnog napada, koji će ih na kraju koštati hiljade i hiljade evra za troškove suđenja i arbitraže. Očigledno da promene u Crvena zvezda po svaku cenu - nemaju cenu. Očekujemo da BAT pokaže istu efikasnost u naplati potraživanja koja Crvena zvezda ima u ovim sporovima, kao što pokazuje i prilikom BAT odluka kada klubovi imaju obaveze plaćanja prema igračima ili menadžerskim agencijama", zaključuje se u saopštnju.

Komentari 156
Čitajte
Pošalji komentar