Nova vest
Košarka

Subota, 30.09.2017.

08:40

Dončićeve patike prodate za 30.000€

Patike Luke Dončića, koje je nosio protiv Srbije u finalu EP, prodate su za 30.000€ u humantirane svrhe za pomoć perspektivnih sportista iz siromašnih porodica.

Izvor: PT

Autor: PT

Dončićeve patike prodate za 30.000€
EPA-EFE/FIBA EuroBasket 2017

Košarkaš madridskog Reala pomogao je sportski razvoj mladih košarkaša koji žive u teškim materijalnim uslovima u Sloveniji, objavili su organizatatori iz humanitarne organizacije "Kumstvo" i Slovenski radio, a prenosi agencija Hina.

Patike, poznate kao "crvene tenisice" američkog proizvodjača Najki, najbolji mladi košarkaš Evrope nosio je na svim utakmicama na Eurobasketu, kao i u finalu u pobedi nad Srbijom sve do trenutka povrede.

Do sada je u akciji organizacije "Kumstvo" prikupljeno oko 10 miliona evra, a pomoć dobija oko 5.000 talentovane siromašne dece iz Slovenije.

Rekordni iznos drži poznati slovenački ski skakač Peter Prevc, čije skije je kompanija Bauhaus Slovenija kupila za 45.000 evra.

Ista firma je pobedila i na aukciji za Dončićeve patike i obećala da će ih javno izložiti u svojim prostorijama gde će biti dostupne javnosti za razgledavanje i slikanje "selfija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve