FIBA nudi predlog Evroligi – LŠ i EL istog dana?

Međunarodna košarkaška federacija poslala je Evroligi novi plan odigravanja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: FIBA.com
Foto: FIBA.com

Prethodnih mesec dana prisustvujemo novom sukobu FIBA i EKA, a sve oko takozvanih 'prozora', odnosno termina kvalifikacija za SP.

Evroliga je rekla kako neće dati svojim igračima da nastupaju za nacionalne timove tokom kvalifikacija jer je prosto nemoguće ve uskladiti.

Sada je FIBA poslala predlog Evroligi da utakmice koji bi trebalo da se igraju četvrtkom i petkom pomeri za utorak i to dva puta – mečevi koji bi trebalo da se igraju 23. i 24. novembra da budu pomereni za 21, odnosno mečevi 22. i 23. februara da se igraju 20. februara.

To bi izgledalo ovako.

Prvi kvalifikacioni prozor:

utorak, 21. novembar: Utakmice Evrolige
sreda, 22. novembar: Putovanje sa reprezentacijom
četvrtak, 23.11: Trening sa reprezantacijom
petak, nedelja, ponedeljak (24,26,27.11): Kvalifikacije za SP
utorak 28.11: Povratak svojim klubovima

Drugi kvalifikacioni prozor:

utorak, 20.2. 2018: Utakmice Evrolige
sreda, 21.2: Putovanje sa reprezntacijom
četvrtak, 22.2: Trening
petak, nedelja, ponedeljak: Kvalifikacije za SP
utorak: Povratak klubovima

Srbija se nalazi u grupu G kvalfikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijama Nemačke, Gruzije i Austrije. Prvi meč igramo sa Austrijom 24. novembra, dok drugi igramo sa Gruzijom 27. novembra.

Ukoliko Evroliga prihvati ovaj predlog, to znači da ćemo 21. novembra i 20. februara gledati utakmice Lige šampiona i elitnog košarkaškog takmičenja.

NBA

strana 1 od 2 idi na stranu