Nova vest
Košarka

Nedelja, 24.09.2017.

16:51

Himki doveo petog pika sa drafta 2012.

Ruski Himki doveo je veliko pojačanje za narednu sezonu, stigao je 26-godišnji krilni centar Tomas Robinson.

Izvor: AK

Autor: AK

Himki doveo petog pika sa drafta 2012.
Foto: Getty images

Robinson je bivša zvezda univerziteta Kanzas, a predviđala mu se svetla NBA budućnost kada su ga kao petog pika na draftu 2012. "pokupili" Sakramento Kingsi.

Međutim, nije opravdao ta očekivanja, Kingsi su ga trejdovali iste sezone u Hjuston, a potom je igrao za Portland, Filadelfiju, Bruklin i Lejkerse.

Od 313 utakmica na kojima je natupio bio je starter na svega 12, a prosečno je beležio 4,9 poena uz 4,8 skokova po meču.

Prošle je za Lejkerse na 48 nastupa imao prosek od 5 poena i 4,6 uhvaćenih lopti po susretu, a samo jedan je počeo u startnoj petorci.

Himki je pre Robinsona doveo Ivana Viktorova, Makloma Tomasa, Džejmsa Andersona, Entonija Gila, Tajlera Hanikata, Andreja Zubkova, Čarlsa Dženkinsa, Stefana Markovića, te trenera Jorgosa Barcokasa.

Od prošle sezone tu su najplaćeniji igrač Evrope Aleksej Šved, potom Ruslan Pateev, Vjačeslav Zajcev, Jerog Vjalcev, Dimitri Sokolov, Sergej Monja i Marko Todorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve