Nova vest
Košarka

Četvrtak, 21.09.2017.

08:15

"Hvala najvećem šmekeru i treneru u Evropi"

Slavni košarkaški trener Dušan Duda Ivković je u sredu uveče po poslednji put sedeo na klupi ekipe kao trener.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

StarSport

"Dudine zvezde" je tim formiran posebno za tu priliku i za njega su igrali Kešelj, Antić, Marković, Hajns, Slukas Šarić, Ertel, Korkmaz i drugi momci.

Nije bilo plejmejkera Srbije i Los Anđeles Klipersa Miloša Teodosića koji kaže da ga je Ivković oblikovao i kao košarkaša i kao čoveka.

"Malo je reči da kažem šta mislim o Dudi. On je uticao da budem ono što jesam danas. Ne samo košarkaški, već i kao čovek. Žao mi je što nisam bio na poslednjoj utakmici velikog šmekera i najvećeg trenera u Evropi. Hvala za sve" , napisao je Teodosić na društvenima mrežama.

Ivković je sa uspehom vodio i reprezentaciju Jugoslavije za koju su polovinom devedesetih igrali sadašnji čelnici Košarkaškog saveza, uključujući i selektora Sašu Đorđevića, ali je vodio i Srbiju sa Krstićem i Teodosićem na čelu.

Vratio je Srbiju na košarkašku mapu počev od Poljske 2009. godine u kojoj su "Orlovi" kao još mlada ekipa uspeli da osvoje prvu medalju posle sedam godina na velikim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve