Nova vest
Košarka

Sreda, 13.09.2017.

18:53

Trio iz FMP složio Zvezdinu slagalicu!

Osvajač juniorske Evrolige, medalja sa Srbijom i član idealne petorke KLS stoje u biografijama Dejana Davidovca, Stefana Lazarevića i Dragana Apića.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Trio iz FMP složio Zvezdinu slagalicu!
StarSport

Njih trojica su upotpunili slagalicu tima koju je Crvena zvezda pravila ovog leta nakon što je skinuta zabrana dovođenja igrača.

Trojica igrača su potpisala četvorogodišnje ugovore sa klubom, a u prošloj sezoni su imali značajne uloge u plasmanu FMP u finale domaće lige.

Lazarević je rođeni Beograđanin, ima 21 godinu, igra na beku ili krilu i kao kapiten je predvodio Crvenu zvezdu do titule juniorskog šampiona Evrope 2014. godine u Milanu. Ponikao je u mlađim selekcijama crveno-belih, a za prvi tim je debitovao pre tri godine protiv Krke.

Dve prethodne sezone je proveo među "Panterima", a od pre četiri godine igra za Srbiju sa kojom je u juniorskoj konkurenciji osvojio srebro, a sa kadetskom bronzu.

Dragan Apić ima 21. godinu (3. oktobar 1995.) iz Novog Sada je i igra na pozicijama četvorke i petice. Ozbiljnije korake je napravio u Hemofarmu, a u sezoni 2014/2015. je bio u idealnoj petorci KLS.

I on je dve sezone proveo u FMP. Sa Srbijom je pre dve godine bio prvak Evrope za igrače do 20 godina.

Dejan Davidovac je igrač koji pokriva tri pozicije, od plejmejkera do krila. Rođen je u Zrenjaninu, ponikao je u "Proleteru", a za FMP igra od 2015. godine.

Osvajač je zlata sa Srbijom do 20 godina 2015. godine, a bio je član idealne petorke domaće lige.

Podsećamo, Crvenu zvezdu je po završetku prethodne takmičarske sezone napustio veliki broj igrača. Između ostalih otišli su i Luka Mitrović, Čarls Dženkins, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić i Zvezdini Amerikanci, ali klub zbog neizmirenih obaveza prema Izraelcu Galu Mekelu nije mogao da dovodi pojačanja.

Kada su dugovanja izmirena, klub sa Malog Kalemegdana je počeo da se pojačava pa su mesta popunili Feldin, Ročesti, Antić i drugi pa će Zvezda u novoj sezoni imati tim koji obiluje iskustvom. Do promena je došlo i na klupi na kojoj je Dušan Alimpijević zamenio Dejana Radonjića.

Prošlu sezonu u Evroligi crveno-beli su završili na devetom mestu iza Darušafake koja je otišla u plejof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve