Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 11.09.2017.

19:20

Nova bomba – Pero Antić se vratio u Zvezdu!

Košarkaš Pero Antić, vraća se u crveno-beli dres, pošto je u ponedeljak potpisao jednogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom

Izvor: PT

Autor: PT

Nova bomba – Pero Antić se vratio u Zvezdu!
Foto/kkcrvenazvezda

Ovu informaciju preneo je zvanični sajt beogradskog kluba.

Makedonski reprezentativac i trostruki osvajač Evrolige sa ekipama Olimpijakosa i Fenerbahčea, rođen je 29.jula 1982.godine u Skoplju.

Veliku karijeru koju je gradio u evropskim okvirima osvajajući trofeje Evrolige i nastupajući za izuzetno kvalitetne timove, obogatio je i igranjem u NBA ligi, gde je nastupao za Atlanta Hokse tokom dve sezone.

Antić, koji je visok 210 centimetara, uspešno igra na dve pozicije: krilnog centra i centra.

Antić, koji je prvi makedonski košarkaš koji je igrao u NBA ligi, nastupao je u Evropi za brojne klubove: AEK, Lukoil, Spartak, Olimpijakos, Fenerbahče... sa kojim je prošlog leta osvojio prvu titulu u Evroligi za jedan turski klub.

Pre toga, igrajući 2011 i 2012.godine za Olimpijakos, bio je važan "šraf" u dve uzastopne evroligaške titule kluba iz Pireja.

Prekaljeni krilni centar je nastupajući za reprezentaciju Makedonije 2011.godine u Litvaniji bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman i osvojeno četvrto mesto na EP, na kome je ubacivao skoro 12 poena uz 8.5 skokova po meču.

"KK Crvena zvezda mts ovom pirlikom izražava veliku zahvalnost na razumevanju gospodinu Željku Obradoviću i KK Fenarbahče", piše na zvaničnom sajtu kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

437 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve