Klipa o kadetima: Ovde niko nije otkazao poziv

Čovek koji je uklopio kadetsku reprezentaciju i koji je bronzu sa kadetima dodao u svoju bogatu kolekciju je selektor Slobodan Klipa.

MLJIzvor: B92, zvanični sajt
Podeli
kss.rs
kss.rs

On je na konferenciji za medije povodom osvajanja bronzane medalje rekao da su momci koji su je osvojili trenirali posvećeno i da se rezultati iz mlađih ekipa mogu preneti i na starije.

"Mislim da je ova selekcija napravila stvarno dobar rezultat, drago mi je što smo i mi nastavili kontinuitet dobrih igara ovog leta. Smatram da je i ekipa U20, koja je zauzela peto mesto, igrala fenomenalnu košarku. Bez obzira što nisu osvojili medalju, moram da istaknem tu selekciju. Čestitam juniorskoj reprezentaciji na zlatnoj medalji i juniorkama na srebru. Mislim da je ovo znak i dokaz da ova zemlja ima veoma talentovanu decu, da uz dobar rad mogu da se naprave rezultati ne samo u mlađim kategorijama, već da se to nastavi i u seniorima", rekao je Klipa.

Uz konstataciju da su mu ljudi iz Kragujevca i Vršca olakšali posao, čestitao je i igračima koji su 31 dan maksimalno trenirali i devet dana isto tako igrali.

"Bili su veoma lojalni, veoma disciplinovani i to je donelo određen rezultat. Mislim da su veoma talentovani, da imamo perspektivnu generaciju. Imamo talentovane visoke igrače koji će u narednim godinama biti dominantni visoki igrači u Evropi", istakao je između ostalog selektor mladih košarkaša. a osvrnuo se i na temu odziva igrača u svojoj selekciji.

"U ovoj selekciji niko nije otkazao poziv i moram da pohvalim decu na ovom nivou i ovom uzrastu, kao i njihovu svest da je ovaj program nezamenjiv. Ovakav program ne može da zameni individualni rad. Velika glupost je propustiti reprezentativne akcije zarad ne znam čega… Ovo je nedoknadivo iskustvo u njihovim životima", zaključio je Klipa.

NBA