Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.08.2017.

17:41

"Kompletna Srbija je veliki favorit, ima oružja"

Košarkaši Srbije su ovim rečima između ostalih predstavljeni u specijalu Endesa lige posevećenom Evrobasketu u Finskoj, Turskoj, Rumuniji i Izraelu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty Images

Španci ističu da su ambicije Srbije uprkos promenjenom sastavu ostale netaknute.

U timu nema Stefana Markovića koji se oprostio od reprezentacije, te Jokića i Bjelice. Na sajtu Endesa lige se ocenjuje da bi uz njihovu pomoć Srbija u najjačem sastavu bila veliki favorit za osvajanje Evropskog prvenstva uz reprezentaciju Španije.

Za Španiju će igrati oba brata Gasol, Mark i Pau, ali će Furija biti lišena pomoći Serhija Ljulja koji se teško povredio.

"Srebro na dva poslednja međunarodna turnira i polufinale prethodnog Evrobasketa, Srbija stiže u Istanbul pomešanih osećanja. Pragmatična do ekstrema u usponu zbog svojih uspeha, balkanski tim se ponovo kao i 2015. vraća u jednu tešku grupu u kojoj će morati da dozira igre", navodi se u oceni na španskom portalu.

Bez obzira na izostanak nekih od igrača koji su bili odlični u Riju, što zbog povreda što zbog individualnog rada, Srbija je na pripremama do sada pokazala dobru igru. Više se očekivalo od Vasilija Micića, dok su Lučić, Mačvan i Birčević posebno oduševili na poslednja dva meča u Hamburgu.

"Bez obzira na sve, Đorđevićev tim stiže na Evrobasket sa dovoljno 'oružja' da bez sumnje bude jedan od kandidata za medalju. Liderstvo i tečnost igre koju igra Teodosić, napredak Bogdanovića i rad Kalinića čine prvoklasnu spoljnu igru u kojoj će Jović biti na strani odbrane. Kalinić i Lučić će povremeno biti i na četvorci".

Najvažnije je očuvati igrače zdravima, a Španci ocenjuju da će igra Srbije biti bolje kontrolisana nego prethodnih godina.

Srbija u grupi D igra protiv Letonije, Turske, Rusije, Belgije i Velike Britanije. Grupa D se igra u Istanbulu, a jednog od timova iz grupe je Srbija već pobedila u subotu, kada je sa 85:75 na Superkupu u Hamburgu pobeđena Rusija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve