Nova vest
Košarka

Nedelja, 20.08.2017.

15:19

Raduljica: Ne bi bilo pošteno prema sebi, drugima…

Srpski centar Miroslav Raduljica propustiće predstojeći Evrobasket, a za "Novosti" ističe da ne bi bilo pošteno da nekome uzima mesto, iako bi se oporavio.

Izvor: B92

Autor:B92

Raduljica: Ne bi bilo pošteno prema sebi, drugima…
Starsportphoto

Raduljica će zbog povrede kolena morati da propusti takmičenje u Turskoj, uprkos tome što su prognoze takve da bi sa terapijama prestao neposredno pred početak Evrobasketa.

"Nije prijatan osećaj kada znam da sam, ne mogu da kažem bio, već i da sam sada deo generacije koja je mislim postigla nešto lepo u prethodne tri godine, a opet u ovom momentu ne mogu da pomognem", kaže za "Novosti" Raduljica.

Prethodnih dana bilo je mnogo priče o stepenu povrede, čak se provlačilo da će morati vpod nož". Na sreću, u pitanju su samo neproverene glasine.

"Pošto sama povreda nije toliko strašna, ne znam ko je "potegao" pitanje operacije, što je netačno. Neophodno je samo nekoliko nedelja, uslovno rečeno, mirovanja i terapija kako bi se upala sanirala, pa bi negde s početkom Evrobasketa bilo sve u redu. Međutim, ne bih bio pošten prema sebi, saigračima, stručnom štabu, ali i naciji koja polaže velike nade u reprezentaciju, da se pojavim, praktično bez treninga u Istanbulu. Nije nikada lako doneti takvu odluku da ne igrate, ali ovo je jedina ispravna, što je najvažnije u interesu nacionalnog tima, jer nikada sebe nisam stavljao ispred ekipe, pogotovo ne u reprezentaciji".

On ističe da će biti uz ekipu i bodriti je, ako bude dovoljno sposoban i zdrav.

"Videćemo kako bude napredovao oporavak. Za sada ide sve po planu. Ako se ukaže prilika, ne sumnjajte da ću otići da ih bodrim. Ako ne, ostaje TV ekran. Znaju momci, da sam ne samo ja, nego i svi ostali koje su povrede sprečile, duhom uz njih i da verujemo u uspeh", zaključio je Raduljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve