Đorđević: Ovo je novi tim, gradimo i novu igru

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaša Srbije, rekao je da je ekipa imala mnogo bolji pristup protiv Rusije nego u utakmici sa Poljskom.

Izvor: B92, zvanični sajt Srbija
Podeli
Photo by Jamie Squire/Getty Images
Photo by Jamie Squire/Getty Images

Srbija je u Hamburgu na Superkupu savladala Ruse rezultatom 85:75 (20:16, 16:18, 23:18, 26:23) i ostvarila drugi trijumf.

Đorđević nije bio zadovoljan pojedinim detaljima u duelu sa Poljacima, ali su ’Orlovi’ ispravili greške već u sledećoj utakmici.

"Bila je ovo dobra, tvrda utakmica, izuzetno korisna za nas. Posle jučerašnjeg meča sa Poljskom, ušli smo u ritam mečeva koji ćemo imati na Evropskom prvenstvu. Rusi su svih 40 minuta odigrali izuzetno agresivno, a upravo sa takvim odnosom protivnika prema igri ćemo se susretati u Turskoj. Odigrali smo tridesetak minuta sa dobrom kontrolom igre i u odbrani i u napadu, ali smo u tih 10 slabijih minuta, dosta grešili i puno poena poklonili protivniku, što ne smemo sebi da dozvolimo na šampionatu", rekao je Đorđević.

On je istakao da tim tek treba da se uigra.

"Generalno sam zadovoljan većim delom utakmice protiv odličnog rivala. Samo tri igrača su odigrala preko 20 minuta, pa smo dobro rasporedili minutažu i sačuvali energiju za sutrašnju utakmice sa domaćinom Nemačkom, koja se igra u ranom terminu. Prema trenutnoj situaciji, ovo je u velikoj meri novi tim, bez dosta igrača sa Olimpijskih igara i moramo kroz treninge i utakmice da gradimo novu igru", dodao je selektor Srbije.