Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.08.2017.

20:35

Bogdan dominirao, Srbiji "Trofej Beograda"

Košarkaši Srbije su osvojili "Trofej Beograda" pobedom nad Crnom Gorom 82:71 u hali "Aleksandar Nikolić" (19:24, 27:13, 18:18, 18:16).

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bogdan dominirao, Srbiji
Foto: Starsport

"Orlovi" su odigrali znatno neizvesniju utakmicu od one odigrane protiv Grčke. Grci su osvojili drugo mesto na turniru iako je u subotu Grčka demolirana sa 32 poena razlike.

Crnogorci su sa dva poraza bili poslednji.

Igru Srbije je još jednom karakterisala dobra odbrana i energična igra. Najbolji je u pobedničkoj ekipi bio Bogdan Bogdanović sa 25 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Pratio ga je Birčević sa 15 poena i četiri skoka. Kod Crnogoraca su najbolji bili Dubljević sa 13 i Vučević i Đurišić sa po 10 poena.

Bogdanović je briljirao u napadu u kome je preuzeo mnogo odgovornosti zbog odsustva Nedovića i Teodosića.

Crnogorci su na početku meča "iskopirali" Srbiju iz utakmice sa Grčkom pa su u prvoj četvrtini imali prednost zahvaljujući dobrom šutu za tri poena (6/10).

Tu prednost do kraja nisu ispuštali, a četvrtinu je "bombom" sa osam metara završio Ivanović posle izgubljene lopte Micića za 24:19.

U nastavku se odbrana Srbije diže, a Crna Gora počinje da niže promašaje, pa posle 7/11 dolazi do 7/18 van linije 6.75. Na drugoj strani serija 10:0 kojom Srbija preuzima kontrolu u meču i ne prednost ne ispušta do kraja.

Lagano je rasla, da bi u poslednjim minutima meča dostigla i 15 poena (82:67). Crnogorci su u međuvremenu jednom prišli trojkom Dubljevića na 'minus 3', ali je u tom trenutku lošeg Micića na terenu zamenio Bogdan Bogdanović i prednost Srbije je opet počela da raste i do kraja ostala dvocifrena.

Srbija je ostvarila i treću pobedu u pripremnom periodu, a 'Orlovi' pripreme za Evrobasket nastavljaju u Berlinu.

IV četvrtina

10' Dva prodora i četiri vezana poena Ivanovića postavljaju konačan rezultat meča 82:71. Srbija pobeđuje i osvaja "Trofej Beograda"

9' Koraci Dubljevića, nervoza i tehnička greška donose Srbiji maksimalnih 15 razlike 82:67, posle slobodnog bacanja koje je pogodio Bogdanović.

8' Za razliku od Jovića, Lučić potom koristi oba penala i povećava na plus osam, dok Kuzmić i Birčević vraćaju na plus deset posle dobre kombinacije u reketu. Isti igrači nastavljaju seriju i prvo Kuzmić, a onda i Birčević donose 81:67 Srbiji na dva minuta do kraja meča.

6' Pametan prodor Jovića koji koristi prostor kroz sredinu, Rajs ga faulira ali novi plej Bajerna promašuje oba bacanja. Na drugoj strani Vučević pogađa lako posle prodora Rajsa za 73:67.

5' Crnogorci prave seriju 5:0 i posle trojke Mihailovića spuštaju zaostatak na osam poena.

4' Marjanović vraća dvocifrenu razliku Srbiji, a Bobi drugim vezanim košem povećava na plus 13, 73:60.

3' Brutalno putbek zakucavanje Lučića!
Najlepši potez na utakmici izrodilo se posle dobre odbrane Srbije i kontre Birčevića. Birčević je promašio polaganje, a na promašaj je doleteo Vladimir Lučić i zakucao loptu u parket 'Pionira' kroz obruč Crnogoraca za 69:60.

2' Posle pogotka Ivanovića Srbija ima plus 6, 66:60. Fantastična kombinacija kroz reket Bogdanovića sa Marjanovićem koji odmah prosleđuje loptu do Birčevića. Crnogorci ga fauliraju a on pogađa jedno slobodno bacanje.

1'
Mihailović pogađa trojku za Crnu Goru, ali na drugoj strani je tokom celog meče razigran Bogdanović koji u napadu igra odlično, dok na drugoj strani Lazić obavlja lavovski posao.

III četvrtina

10' Srbija posle njegovog odlaska na klupu pravi seriju 6:0 posle prodora Bogdanovića, koša Lazića i piruete Mačvana za 64:55.

9' Dubljević nastavlja da pogađa, trojka za minus od tri poena Crne Gore. Micić je otišao na klupu, ušao je Bogdanović i to se odmah odrazilo na rezultat. Micić je odigrao jako loše u napadu.

8' Srbija igra nešto nestrpljivije u napadu, dok u odbrani nema prave odbrane u skoku i Crnogorci dolaze do 58:50. Dubljević dodatno 'topi' prednost Srbije sa linije penala na 58:52.

7' Odlična saradnja i kombinacija Rajs-Todorović-Dubljević koju Dubljević lako rešava pod košem Srbije.

6' Mačvan povećava prednost na +13 košem posle asistencije Micića. Isprva je delovalo kao da je Mačvan dao trojku, ali je ipak pogodio za dva pa je rezultat 57:44. Posle promašaja Rajsa, u napadu Srbije je srljao Bogdanović, promašio je flouter.

4' Nikolić pogađa trojku, na koju odgovara Bogdanović i održava Srbiju na +11, 53:42

3'
Treću četvrtinu poenterski za Srbiju prodorom i polaganjem otvara Stefan Jović, a mini seriju 4:0 posle faula Vučevića i slobodnih bacanja kompletira Bogdanović. Srbija je po prvi put došla do dvocifrene prednosti 50:39.

2'
Lučića na boku odlično pronalazi Bogdanović, ali Lučić promašuje trojku, na drugoj strani je na visokom postu igrao Vučević i promašio fejdavej.

1' Prve poene u nastavku postiže Nikolić, a Srbija svoj prvi napad ne koristi jer je Vučević zatvorio u reketu Kuzmića i izblokirao ga.

II četvrtina

10' Nikola Vučević u poslednji minut poluvremena ulazi pogotkom i smanjuje prednost Srbije. Zanimljivo je da se Crnogorci čak i u prilikama kada imaju 'mismeč' vraćaju loptu iz reketa van linije trojke. Bogdanović sa zadrškom pogađa za dva i dodatno slobodno bacanje, a prednost Srbije lagano raste na 46:37 na poluvremenu.

9' Jaka odbrana 'Orlova' pritiska Dubljevića koji šalje pas za Radončića preko celog terena, Radončić ne uspeva da ukroti loptu i gubi je. Bogdanović na drugoj strani sa dva bacanja povećava prednost Srbije na 43:35.

8'
Srbija sve bolja, Bogdanović posle dobre kombinacije daje novu trojku za 38:32, a nakon pogotka Rajsa pogađa oba penala za 40:34.

7' Micić dobro uspeva da sačuva Tajrisa Rajsa koji promašuje flouter uz zvuk sirene, a potom Vranješ promašuje ceo koš.

6' Birčević povećava seriju na 10:0 trojkom! Krilni centar Srbije je pocepao mrežicu pa Srbija vodi 33:29. Prvi poen posle dužeg vremena za Crnogorce daje Dubljević sa linije penala i smanjuje na tri razlike za Srbiju. Na drugoj strani se odlično snalazi Kuzmić pod košem protivnika.

5' Odlična rola Dragana Milosavljevića u napadu Srbije. On je sa pet vezanih poena započeo seriju Srbije od 7:0 koja je okončana preokretom za 30:29. Na drugoj strani, dodavanje iza leđa Rajsa nije iskorstio Dubljević.

3' Srbija je pojačala intenzitet odbrane pa je Crnogorcima sve teže da šutiraju. Međutim, kada im se ukaže otvoren šut kao što se desilo Bojanu Dubljeviću, Crnogorci to koriste i Dubljević trojkom povećava prednost na 27:23.

1'
Gudurić smanjuje prednost na početku druge deonice dobrim prodorom. Vranješ u narednom napadu promašuje trojku. Crnogorci su u prvoj četvrtini šutirali trojke 60%, 6 od 10.

I četvrtina

10' Trojka Vranješa preko bloka vraća vođstvo Crnogorcima, ali Gudurić iznuđuje faul i slobodna bacanja pa Srbija u poslednjih 50 sekundi prve deonice ima egal 19:19. Posle koša Ivanovića sa poludistance, loptu gubi Micić pa je Crnogorcima pripao poslednji napad koji je 'bombom' sa osam metara zatvorio prvu četvrtinu 24:19.

9' Odličan prodor Gudurića kroz sredinu otvorio je prostor po čeonoj liniji njegovom saigraču iz Crvene zvezde Branku Laziću koji dobija pas i pogađa uz faul, 17:16 za Srbiju.

8' Brza igra na obe strane, sa mnogo šuteva spolja. Đurišić i Radončić pogađaju trojke za CG, prethodno je u našoj selekciji pogodio Birčević, a jedine koševe unutar linije 6.75 za Crnu Goru daje Vučević, 16:14 za Crnu Goru.

6' Kuzmić košem donosi preokret za 9:8, nakon čega Jović promašuje dve vezane trojke.

5' Lep krosover Tajrisa Rajsa koji prolazi pored Stefana Jovića, ali biva fauliran. U nastavku akcije se Radončić zabija u reket gde dobija rampu Kuzmića.

4' Fenomenalan potez Nikole Vučevića koji se podvukao između dva igrača Srbije i lepo rešio za 8:5. Stiže odgovor u vidu kombinacije pod košem koja se završava košem Birčevića pa ekipe imaju priključak 8:7 posle četiri minuta igre.

2' Već dve trojke su na početku meča postigli Crnogorci, a na drugoj strani je raspoložen Bogdan Bogdanović koji je utakmicu za Srbiju otvorio trojkom, a onda i šutem sa distance. Crnogorci na startu imaju prednost 6:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

194 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve