Nova vest
Košarka

Nedelja, 13.08.2017.

17:07

Kapiten Lazić: Pratim Zvezdu i sa priprema Srbije

Novi kapiten Crvene zvezde Branko Lazić posetio je trening svojih saigrača po povratku sa Kopaonika, gde je četa Saše Đorđevića obavila bazične pripreme.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Kapiten Lazić: Pratim Zvezdu i sa priprema Srbije
StarSport

Srbija se sprema za Evrobasket, a Branko Lazić je jedan od kandidata za put na evropsku košarkašku smotru krajem avgusta.

"Bez obzira što imamo vrlo malo vremena na raspolaganju od dolaska sa Kopaonika, i pred početak 'Trofeja Beograd' želeo sam svakako da dođem i obiđem momke i upoznam se sa novim stručnim štabom. Atmosfera je radna, odlična, i samo tako neka nastave. Ja ću im se sigurno priključiti potpuno spreman, kao i uvek’’, istakao je Lazić koji je imao i zvanični debi za reprezentaciju u ubedljivoj pobedi Srbije nad Grčkom na 'Trofeju Beograda'", rekao je Lazić za klupski sajt Crvene zvezde.

Lazić je ovog leta osim kapitenske trake u Crvenoj zvezdi, ovog leta zadužio i dres reprezentacije.

"Uloga kapitena je velika čast. Nova uloga mi nije u potpunosti nepoznata jer sam do sada imao status zamenika i znam veoma dobro koja je njena težina. Trudiću se da opravdam ukazano poverenje i da svojim primerom na najbolji način pokažem mladim igračima, koji će predstavljati okosnicu novog tima, šta znači dres Crvene zvezde".

Lazić smatra da on, Marko Kešelj i Milko Bjelica imaju mnogo toga iza sebe u karijereama zbog čega će moći da pomognu mladim igračima, ali i da se ekipa bori na tri fronta.

Sa novim trenerom Zvezde Dušanom Alimpijevićem je razgovarao i veruje da je on bio pravi izbor. Iako je na pripremama reprezentacije za koju je igrao u pobedi nad Grčkom u subotu, prati šta se dešava i u klubu.

''Naravno da i sa priprema reprezentacije pomno pratim sve što se dešava u klubu. Očekuje nas veliki rad, prvo kao i uvek na fizičkoj spremi, uz to kasnije i uigravanje tima. Sigurno da samo velikim radom i borbenošću možemo da dođemo i do kvaliteta koji ovaj tim nesumnjivo poseduje. Jer da ga ovi momci nemaju, ne bi ni bili u Crvenoj zvezdi. Vidim da se često provlače ta dva termina 'strpljenje i poverenje'. I zaista je to suština svega", rekao je Lazić.

Novu priliku da zaigra za Srbiju, Branko Lazić će imati od 21 čas protiv Crne Gore u poslednjoj utakmici "Trofeja Beograda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve