Nova vest
Košarka

Petak, 11.08.2017.

14:00

"Uhvati me neka muka, hoću Bori da poljubim ruku"

Bogdan Tanjević, nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, a danas selektor Crne Gore, napravio je veoma zanimljiv uvod u turnir 'Trofej Beograda'.

Izvor:

Autor:

Getty Images

Nekadašnji selektor Turske i trener Fenerbahčea, ali i mnogih drugih evropskih klubova, ispričao je zanimljivu anegdotu u vezi legendarnog Borislava Bore Stankovića, iskazavši neizmerno poštovanje prema jednom od najvećih imena svetske košarke.

"Nedavno, na sahrani Ranka Žeravice strašno sam se nešto raznežio, pre svega jer su Bora Stanković i on bili jedni od glavnih, najvažnijih trenera za moj život. I, uhvatila me neka muka... Jer, za ovih deset godina koliko sam u Turskoj, kada ti neko pruži ruku, ako te mnogo poštuje, poljubi je... Ja kažem sebe, je*em mu mater – 'Idem da poljubim Bori Stankoviću ruku', da mi ne pobegne, je*iga", rekao je Tanjević u dahu i odmah nastavio:

"Hoću da ga vidim, ja u prvom redu, a on tamo negde pozadi na komemoraciji... Kažem, dobro videću ga na groblju, ali ga ne vidim ni tamo i zovem ga sutradan, čekam da se probudi oko pola jedan, i kažem – 'Tata Boro, ljubim te u ruku', a on meni – 'Glavočeviću, ostale su ti još Makedonija i Bugarska. Svojevremeno sam trošio po 45 minuta telefona da ocrnim neke ljude, trenere, oružio sam ih kao pse, ali samo zato što su pričali nešto i sr*li o njemu, a niti imaju taj stil, niti kulturu".

Prvog dana Trofeja Beograda, 11. avgusta od 21.00, sastaće se selekcije Crne Gore i Grčke, dok će narednog dana u isto vreme igrati Srbija i Grčka.

U nedelju, 13. avgusta, od 21.00 sastaće se Srbija i Crna Gora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve