Talentovani Francuz novi centar Zvezde

Francuski centar Matijas Lesor potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Izvor: B92 Srbija
Podeli

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi na poziciji krilnog centra i centra, stiže među crveno-bele iz francuskog Nantera za koji je igrao prošle sezone.

Lesor je rođen 29. septembra 1995., a na poslednjem draftu izabrala ga je ekipa Filadelfije 76ers u drugoj rundi.

Za Siksere je nastupao na Letnjoj ligi sa prosekom od 2,3 poena i 4,7 skokova po meču. Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije i velika snaga. Visok je 206 cm i težak 110 kilograma.

* Pre Lesora Zvezda je dovela Marka Kešelja, Stefana Jankovića, Nikolu Radičevića, Nikolu Jovanovića i Džejmsa Feldina.

Lesor je poreklom sa Martinika, svoju karijeru gradio je u Francuskoj igrajući za ekipe Elan Šalona (2014-2016) i Nantera (2016-2017), sa kojim je osvojio FIBA Evrokup i Kup Francuske.

Nastupajući za taj tim dobio i nagradu za najboljeg "šestog igrača" francuske lige uz skoro 11 poena i 7 skokova po utakmici.

Lesort je u četvrtak priključen reprezentaciji Francuske zbog povreda Žofrea Lovernja i Vensana Poirea, ali nije igrao protiv Litvanije.

"Reč je o veoma talentovanom igraču i sa te strane, nastavljamo sa ulaganjem u budućnost . Matijas je potpisao ugovor na tri godine, posebno sam zadovoljan činjenicom da je izabrao Crvenu zvezdu, iako je imao ozbiljne ponude nekoliko evroligaša. Ogroman je potencijal, i očigledno je prepoznao da će da napreduje u dresu Zvezde, jer su prethodnih sezona na toj poziciji izvanredno igrali Bobi Marjanović, Majk Cirbes, Ognjen Kuzmić. Formiramo mlad izuzetno kvalitetan tim, koji će sigurno napredovati kako vreme odmiče, i sa te strane očekujemo strpljenje", izjavio je po potpisivanju ugovora direktor Davor Ristović.

Košarka