Nova vest
Košarka

Sreda, 09.08.2017.

14:21

Iz crvenog u crni dres – Aranitović u Partizanu!

Mladi, devetnaestogodišnji bek, Aleksandar Aranitović, novi je košarkaš Partizana NIS, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Izvor: PT

Autor: PT

Iz crvenog u crni dres – Aranitović u Partizanu!
Starsport

U redove crno-belih, Aranitović dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom MTS.

U sezoni 2015/16, Aleksandar je kao pozajmljen igrač nastupao za Mega Leks (Mega Bemax), da bi sezonu 2016/17 proveo u FMP-u.

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, Aranitović je istakao da je spreman za novo poglavlje u karijeri.

"U Partizan dolazim u potpunosti oporavljen nakon povrede i spreman da se uz dobar rad vratim na teren. Velika mi je čast što sam u prilici da radim sa trenerom Nikolićem i nadam se da ću ukazano poverenje opravdati na pravi način", istakao je novi košarkaš crno-belih.

U mlađim kategorijama, Sani Aranitović je bio redovan član reprezentativnih selekcija naše zemlje.

Na Evropskom prvenstvu za igrače uzrasta do 16 godina (2013.) Aranitović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju.

Godinu dana kasnije, na Svetskom prvenstvu, bio je član generacije koja je osvojila bronzu. Na klupskom planu, Aleksandar je dva puta je igrao u finalu juniorskog turnira Evrolige koju je 2014. osvojio sa Crvenom Zvezdom MTS. Iste godine, novi košarkaš Partizana NIS je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice protiv madridskog Reala.

Po dolasku u Partizan, Aranitović je zadužio dres sa brojem sedam.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve