Nova vest
Košarka

Sreda, 09.08.2017.

14:06

"Voleli bismo pune tribine na 'Trofeju Beograda'"

Muška seniorska reprezentacija Srbije u sredu završava prvu fazu priprema za Evropski šampionat.

Izvor: PT

Autor: PT

Foto/Kss.rs

Zbog velikih vrućina, stručni štab je produžio boravak na planini za nekoliko dana, pa se ekipa Aleksandra Đorđevića u sredu uveče vraća u Beograd, posle više od dve nedelje provedene na Kopaoniku.

Srpska reprezentacija od predstojećeg vikenda ulazi u seriju pripremnih utakmica, a prvi testovi forme naš tim očekuju na "Trofeju Beograda“, koji se od petka do nedelje igra u dvorani "Aleksandar Nikolić“.

U petak 11. avgusta sastaju se Crna Gora i Grčka, u subotu 12. avgusta Srbija i Grčka, a u nedelju 13. avgusta Crna Gora i Srbija. Sve utakmice počinju u 21.00 sat.

Selektor Aleksandar Đorđević napravio je kratak rezime urađenog.

"Dobro smo radili na Kopaoniku… Kao i uvek, igrači su imali odličan odnos prema radu i dresu koji nose. Uslovi su bili besprekorni, organizacija priprema takođe… Još jednom želim da se zahvalim „MK grupi“ na pomoći koju su pružili našoj reprezentaciji. Mislim da je odluka da produžimo boravak na Kopaoniku bila dobra, jer je u Beogradu velika vrućina, dok je na planini mnogo prijatnije. Ono što nas je poremetilo bile su povrede Marka Simonovića i Nemanje Nedovića već u prvoj fazi priprema. Miroslav Raduljica je imao manje zdravstvene probleme, ali danas je svih 15 igrača treniralo i očekujem da će već od petka, posle slobodnog dana, i Raduljica trenirati punim intenzitetom" rekao je Đorđević, a potom i nastavio.

"Posle perioda na planini, očekuje nas faza adaptacije i polako treba da ulazimo u takmičarski ritam. Ima još puno stvari na kojima treba da radimo, ali sve je to normalan proces priprema za veliko takmičenje. Već u prve dve utakmice na "Trofeju Beograda“ očekuju nas jaki protivnici. Voleli bismo da publika napuni dvoranu "Aleksandar Nikolić“ i da na lep način počnemo seriju pripremnih utakmica pred Evropski šampionat" poručio je selektor seniorske reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve