Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.08.2017.

19:46

Skariolo: Ni Španija nije kompletirana

Selektor španskih košarkaša Serđo Skariolo rekao je da ni sastav Španije nije kompletiran pred Evrobasket koji se približava.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Skariolo: Ni Španija nije kompletirana
Getty images

Skariolu su se na poziv odazvala braća Gasol, ali Eurohups podseća da na spisku nema Nikole Mirotića, Rudija Fernandesa i Viktora Klavera.

Zbog njihovog izostanka se očekuju neka nova lica u španskoj selekciji.

"Do danas, konačan sastav nije zaključen. Imamo bar jedno mesto pod znakom pitanja i hoćemo da odlučujemo bez žurbe", poručio je selektor Španije.

Poznato je da košarkaši "Furije" igraju brzu i napadačku košarku, ali problemi bi mogli da se jave na drugom kraju terena.

"Struktura ekipe je dosta drugačija i imamo potrebu da nadoknadimo izostanke nekih igrača koji bi nam mnogo značili u odbrani. Najviše zahtevan deo je taktička izgradnja sistema igre koji već ima svoj identitet godinama unazad, ali još mora da bude prilagođen. Igramo isto već osam ili devet godina, ali se Mark vraća posle dve godine odsustva i on je jedan od najvažnijih igrača na turniru. Ai drugačiji je košarkaš od onoga kada je prošli put bio ovde" kaže Skariolo.
Upravo dobra pokrivenost na 'četvorci' i 'petici' je umnogome pomagala Španiji ranijih godina, ali im je tranzicija lopte uvek bila munjevito brza.

"Zahvaljujući raznovrsnosti tima i naših 'velikih' igrača. možemo da zadržimo nekoliko stvari koje smo radili prethodnih godina, ali pokušavamo da obogatimo svoju igru zahvaljujući znanju naših unutrašnjih igrača da dodaju loptu".

U tom sistemu igre, Serhio Ljulj će biti startni bek, a braća Gasol će koristiti i to što znaju da šutiraju van linije 6,75.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve