Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.08.2017.

14:35

Zvezda se interesuje za igrača Jute Džez?

Nadjžel Vilijams-Gos izabran je kao 55. pik na ovogodišnjem draftu od strane NBA ekipe Juta Džez.

Izvor: PT

Autor: PT

Zvezda se interesuje za igrača Jute Džez?
Getty Images

Ipak, ova franšiza nije još potpisala ugovor sa njim, a prema pisanju turskih medija Crvena zvezda se interesuje za njegove usluge.

Nije nemoguće da Juta pusti Vilijams-Gosa u Evropu, kako bi dodatno radio na svojoj igri, s obzirom da pored Rikija Rubija i Dante Eksuma ne bi imao puno prostora na poziciji plejmejkera.

Najdžel ima 22 goidne, visok je 191 centimatar, igra na poziciji jedan i prethodnih sezona u NCAA bio je jedan od boljih igrača u ligi.

Dve godine je nastupao za Univerzitet Vašington gde je beležio oko 14 poena, pet asistencija i četiri skokova, dok je prošle godine igrao za Gonzagu gde su mu brojke bile još bolje – 16,8 poena, pet asistencija, pet skokova.

Gonzaga je prošle godine bila možda i najbolji koledž tim, a Vilijams-Gos bio je važan šraf ove ekipe. Izabranici Marka Fjua stigli su do velikog finala NCAA šampionata, ali su tamo poraženi od Severne Karoline i Roja Vilijamsa.

Gos je odigrao odličan meč u finalu, pošto je za 39 minuta na terenu, postigao 15 poena, imao devet skokova i pritom podelio šest uspešnih dodavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve