Nova vest
Košarka

Nedelja, 06.08.2017.

10:45

Dončić ekspres – 18+9 za 26 minuta (VIDEO)

Reprezentacija Slovenije ima superstara na koga je čekala godinama, Luka Dončić biće jedna od zvezda predstojećeg Evrobasketa.

Izvor: AK

Autor: AK

Dončić ekspres – 18+9 za 26 minuta (VIDEO)
Foto: StarSport

Dončić se još prošle sezone istakao u dresu Real Madrida, a iako ima tek 18 godina i samo nekoliko utakmica za Sloveniju iza sebe, već se nameć kao lider "Zmajčeka".

Slovenija je petak razbila Mađarsku 84:64 u test meču u Mariboru, a Dončić je dominirao sa 18 poena i devet skokova za 26 minuta na parketu.

Za samo dva minuta prve četvrtine postigao je osam poena, a period je završio sa 11. Na kraju je imao i dve asistencije.

Tim Igora Kokoškova će u finalu pripremnog turnira igrati sa selekcijom Češke u nedelju od 20:15. Česi su u nadigrali Mađare 85:51, a predvodio ih je Lukaš Paliza sa 22 poena, dok je 12 dodao Tomaš Satoranski.

Slovenija će na predstojećem Evrobasketu igrati u Grupi A u Helsinkiju, a osim domaćina Finske rivali će joj biti Poljska, Grčka, Francuska i Island.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve