Nova vest
Košarka

Četvrtak, 27.07.2017.

11:06

Petrović besno o Bilanu: Više ga ne zovem

Selektor košarkaša Hrvatske Aco Petrović besan je na Mira Bilana zbog načina na koji mu je košarkaš otkazao igranje za reprezentaciju.

Izvor: B92

Autor:B92

Petrović besno o Bilanu: Više ga ne zovem
Getty images

Bilan nije jedini košarkaš koji je otkazao, ali je njegov otkaz najviše pogodio hrvatskog selektora.

Ante Žižić, Ivica Zubac i Mario Hezonja ostaju u Americi i svojim NBA klubovima, dok Bilan nema klub, ali kaže da se ne oseća mentalno sposobnim da igra za reprezentaciju.

"U subotu, dok sam bio u Kini primio sam poziv od Bilana, koji je rekao da je nezadovoljan jer nema klub i da ne bi voleo da rizikuje nikakvu povredu na pripremama – i da se ovog trenutka ne oseća mentalno spremnim za reprezentaciju. Tog trenutka sam prekinuo razgovor i rekao da sam za dva dana u Hrvatskoj i da ćemo se čuti. Tako je i bilo, čuli smo se. Međutim, u protekla dva i po dana ja sam apsolvirao taj razgovor na način da ako neko mentalno nije sposoban za ove stvari, jednostavno nema što tražiti u reprezentaciji", rekao je Petrović.

On je potom dodao da to ne smatra otkazom Bilana nego povlačenjem poziva prema igraču.

"Ako neko nije spreman, nema šta da traži u A reprezentaciji. Ono što je mene lično povredilo su dve stvari. To se ne radi dva dana pre početka priprema – ni u kom slučaju. Morate znati da je moja odluka prošle sezone bila da čovek bude u startnoj petorci u svih deset zvaničnih utakmica i sve to nakon 2015. godine, kada ga je Perasović pozvao kao tek 12. igrača. Zato ne možeš na taj način biti nekorektan prema nekome ko ti je dao taj status", objasnio je Petrović. Njemu je osim Bilanovog, zbog povrede otkazao i Luka Babić što je Petrović okarakterisao kao najveći hendikep jer Babića smatra potpuno zasluženo članom A selekcije.
Hrvatska se okuplja 31. jula i sa pripremama počinje da kasnije. On je dodao da je zadovoljan što će stati pred momke koji su spremni da daju svoj maksimalni doprinos reprezentaciji na predstojećem Evrobasketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve