Nova vest
Košarka

Sreda, 26.07.2017.

11:42

Skin dve godine u Partizanu

Amerikanac Džejmi Obrajan Skin drugo je pojačanje KK Partizan ovog leta, potpisao je dvogodišnji ugovor sa crno-belima.

Izvor: AK

Autor: AK

Skin dve godine u Partizanu
Foto: Getty images

Skin je krilni centar koji je prošle sezone igrao za Peć sa Kosova i prosečno beležio 12 poena u Balkanskoj ligi.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri nastupao je za francuski ASVEL, zatim italijanski Montegranaro, izraelske timove Makabi Ašdod i Ironi Aškelon i belgijski Mons.

Džejmi Skin je tokom koledž karijere igrao za univerzitete Virdžinija i Vejk Forest. U NBA letnjoj ligi, novi košarkaš Partizana je 2013. godine igraš za Čikago Buls, a 2014. i 2015. za Šarlot Hornets.

"Gledali smo više igrača, ali s obzirom na budžet tražili smo nešto što nije mnogo skupo, a po kvalitetu bi odgovaralo. Mislimo da je Skin pravo rešenje, može da igra na obe centarske pozicije", rekao je sportski direktor Dragan Todorić za "Sportski žurnal".

Partizan je pre Skina doveo centra Obrada Tomića iz bosanskohercegovačkog Kaknja.Australijanac Tom Vilson je najavio dolazak pre mesec dana, a spekuliše se još o Ti Džeju Vilijamsu, Nikoli Radičeviću, Stefanu Jankoviću, Nikoli Jovanoviću i Marku Čakareviću.

"Pominju se mnogi, mi gledamo igrače i radimo. Glupo je pričati o bilo čemo dok ne dođe do završne faze. Tu su još četvorica, petorica igrača, ali to ništa još nije završeno", rekao je direktor crno-belih.

Partizan je od proleća bez predsednika i bez jasnog finansijskog plana za sledeću sezonu.

"Funkcionišemo tako kako funkcionišemo, bez novca. Nema nikakvog priliva već duže vreme, nadamo se da će se situacija promeniti od polovine avgusta. Još je sezona godišnjih odmora, teško je sada okupiti ljude. Bićemo aktivniji u avgustu", zaključio je Todorić.

Iz prošlosezonske postave novi trener Miroslav Muta Nikolić može da računa samo na Vanju Marinkovića, Mihajla Andrića, Slobodana Jovanovića i Nikolu Tanaskovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve