ABA kaznila Karpoš zbog "neodgovornih izjava"

ABA liga kaznila je makedonski klub Karpoš Sokoli zbog "neodgovornih izjava" predsednika Ognjena Dedića.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: ABA/Karpos Sokoli/Igor Panevski
Foto: ABA/Karpos Sokoli/Igor Panevski

Dedić je u nedelju u zvaničnom saopštenju naveo da "ABA ligu vode banditi", te da direktori ništa ne smeju da rade bez dozvole bez čelnika Crvene zvezde i Cedevite.

"Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsednika ABA lige bude čovek koji vodi dva kluba u istom takmičenju i koji nije isplatio osam plata svojim igračima?", naveo je Dedić.

ABA liga je kaznila Karpoš sa 12.000 evra zbog nanošenje štete sponzorima i ugledu lige, a zbog "težine prekršaja" će predložiti Predsedništvu višegodišnju suspenziju Karpoša iz takmičenja pod njenim okriljem.

Karpoš Sokoli su dobili poziv da učestvuju u Drugoj ABA ligi, koja bi mogla da zaživi od jeseni, a to je razbesnelo Dedića koji tvrdi da je klub prošle sezone izborio opstanak u elitnom takmičenju.

Međutim, Makedonija ima jedno mesto, ono po propozicijama pripada prvaku te države, a to je MZT Skoplje. Karpoš je prethodne sezone nastupao sa jednogodišnjom 'specijalnom pozivnicom', a ove sezone liga je smanjila broj učesnika na 12, pa 'dodatno pozvanih' klubova nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.