Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 26.06.2017.

22:30

Bogdanovićev kamp zaživeo na terenima KK Partizan

Početkom tekuće nedelje u Beogradu na terenima KK Partizan traje košarkaški kamp Bogdana Bogdanovića, prvi u nizu uz plan da postane tradicionalan.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Bogdanovićev kamp zaživeo na terenima KK Partizan
Foto: B92/AK

Za razliku od mnogih drugih košarkaških kampova, Bogdanovićev je neprofitabilan, okuplja decu iz regiona, a želja je da paralelno prati karijeru sjajnog srpskog košarkaša.

Prvog dana na Kalemegdanu se okupilo 45 dečaka i deset devojčica rođenih 2003-2005. godine, a Bogdanoviću su društvu pravili Nemanja Nedović, Vladimir Štimac i Milenko Tepić.

"Ovo je Bogdanova ideja, iz neke želje iz detinjstva kada su deca iz želje za patikama želela da idu na takve događaje. Hteo je sa "Najkijem" da napravi neki kamp kako bi deca dobila neku opremu, patike, da im to ostane da mogu da igraju neko vreme. Situacija je takva kakva jeste, pa su nažalost mnogima želja oprema i patike. Iz toga se izrodio pokušaj da napravimo kamp gde su okupljena deca koja su iz regiona. Da okupimo decu koja imaju neki osnov da se bave košarkom", rekao je za B92 direktor kampa Miodrag Radović.

Učešće na kampu je besplatno, učesnici su dobili opremu od sponzora koji su podržali događaj, a osim sa mladim košarkašima, Bogdanović i njegovi prijatelji su pažlju posvetili i desetinama posetilaca pa su dobar deo svog vremena podredili njima kako bi se slikali i potpisivali autograme sa svima koji su to želeli. Nisu bila u pitanju samo deca, već i odrasli ljudi.

"Želja je da kamp bude tradicionalan, da traje iz godine u godinu prateći njegovu karijeru dok igra. Ovo je pionirski pokušaj pravljenja kampa, mislim da za prvi put nije tako loše, da izgleda dosta korektno. Ali ćemo se potruditi da sledeće godine podignemo na viši novo, da izgleda bolje, i da pre svega postane tradicija. Kamp je neprofitabilnog karaktera, svi su na dobrovoljnoj bazi, naišli smo da dobar odaziv sponzora u smislu da se deci plati prenoćište ko nije iz Beograda, za hranu i slično", dodao je prvi čovek kampa.

Većina košarkaških kampova se ogranizuje na turističkim destinacijama, pre svega na planinskim odmaralištima, ali je plan da Bogdanovićev i narednih godina bude održavan u Beogradu.

"Kampovi na planinama, jezerima i morima su kampovi koji se uglavnom plaćaju. Ne kažem da organizatori tih kampova imaju neki profit, ali ovo je kamp druge vrste, jedino ako ga budemo pravili na dva mesta pravićemo ga u Plužinama u Crnoj Gori, odakle su poreklom Bogdanovi roditelji. Plan je da ostane ovde u Bogradu, možda ćemo gledati da promenimo malo termin jer sada znamo kako je kad se radi od pet. Ali plan je da bude ovako kako jeste, sa izvesnim dopunama, napretkom i sličnim stavarima", zakljućio je Radović razgovor za B92.

Drugi, poslednji dan kampa na program je u utorak od 17-21 časova, a ulaz na terene KK Partizan je slobodan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d