Štimac za B92: Imam pet ponuda top timova iz EL

Srpski košarkaš Vladimir Štimac rekao je za B92 da ima pet ponuda na stolu za sledeću sezonu, ali da neće skoro doneti odluku gde će nastaviti karijeru.

A. KovačevićIzvor: B92 Srbija
Podeli

Štimac je ovog vikenda gost prvog kampa saigrača iz reprezentacije Bogdana Bogdanovića uz Nemanju Nedovića I Milenka Tepića.

"Bogdan je moj brat, meni je čast da budem ovde s ovim klincima, da se družimo. Ovo je velika stvar za mene, prija mi, ja sam dosta bio po kampovima, znam kako je na njima, znam kako se deca ugledaju na tebe. Možemo da im pokažemo neki pravi put za dalje. Mislim da će da pomogne svakome, ali oni moraju lično da rade na svom razvijanju, da napreduju", rekao je Štimac za B92.

Štimac iza sebe ima sjajnu sezonu u Bešiktašu, prosečno je beležio 14,3 poena uz 9,6 skokova u Superligi Turske, te 13,3 poena uz 9,5 uhvaćenih lopti i 1,2 asistencije u FIBA Ligi šampiona.

Poslednjih nedelja se dosta spekuliše gde bi mogao da nastavi karijeru, a najčešće se pominju Anadolu Efes i Makabi Tel Aviv.

"Bila je vrhunska sezona, sve je bilo sjajno. Sad imam ponude pet klubova, ne znam gde ću još, nisam ništa potpisao. Imam ponude svih vrhunskih klubova iz Evrolige. Moram da razgovaram sa ljudima koji su važni u mom životu, s mojim menadžerima, sa ljudima koji su dugo u košarci i koji su mi pomogli u mojoj karijeri. Neću uskoro odlučiti, možda za oko mesec dana. Sve može biti rešeno u jedan dan. Videću da rešim pre Evropskog prvenstva", rekao je Štimac za B92.

Foto: B92/AK
Foto: B92/AK

S obzirom na igre i njegov timski duh koji nekad utiče na tim više od poena, skokova i asistencija, očekuje se da Štimac bude jedna od bitnih karika u timu Srbije kod selektora Aleksandra Đorđevića na Evrobasketu u septembru u Turskoj.

"Super što je u Istanbulu. Svaki put kad smo igrali tamo gde sam ja bio osvojili smo nešto. Otišli smo u Španiju i uzeli medalju. Ko god bude u reprezentaciji nadam se najboljem mogućem rezultatu", rekao je srpski centar.

Na poslednjem velikom takmičenju u Turskoj, na Svetskom prvenstvu 2010, Srbija je doživela kontroverzan poraz upravo od domaćina.

"Bilo je svega, neko je malo hodao van terena", našalio se Štimac, "Ali bilo pa prošlo. Sad su novi izazovi, nećemo da se vraćamo na stare".

Košarka