Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.06.2017.

18:08

Karadžić: Dugo sam u sportu,ali ovoliko povreda...

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je da je zadovoljan igrom i zalaganjem svoje ekipe u pobedi protiv Slovenije.

Izvor: B92

Autor:B92

Karadžić: Dugo sam u sportu,ali ovoliko povreda...
Foto: Starsport

Srbija je trijumfom obezbedila plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj.

Košarkašice Srbije plasirale su se u osminu finala Evropskog prvenstva u Češkoj, pošto su pobedile Sloveniju sa 88:69.

"Čestitao sam mojim igračicama, zaista su dale sve od sebe. Dugo godina sam u sportu ali ovo sa povredama... Njih četiri su igrale pod blokadama, to dovoljno govori o njihovoj želji i srcu da se ostvari pobeda i da se plasiramo dalje. U prvoj četvrtini igra je bila malo stegnuta i konfuzna, oni su sve pogodili, postigli su čak 30 poena, ali u naredne tri četvrtine svega 39", rekao je Karadžić posle utakmice.

Srbiju je predvodila Sonja Petrović sa 23 poena i šest asistencija, a Maja Škorić, Jelena Milovanović i Nevena Jovanović postigle su po 11 poena.

"Prekretnicu je napravila Maja Škorić, u napadu i odbrani, a impresioniran sam kao je igrala Sonja Petrović, s obzirom na to koliko je rada i treninga iza nje. To ne umanjuje učinak ostalih, sve su pružile maksimum. Nemamo mnogo vremena za slavlje, spremamo se za duel osmine finala", rekao je selektor.

Branilac titule Srbija će kao drugoplasirana ići u osminu finala, ako večeras u drugoj utakmici u Grupi C Francuska pobedi Grčku. Ako bude druga, Srbija će igrati najverovatnije protiv Letonije.

"Očekujemo Letoniju, ali spremili smo se i za njih i za Rusiju. Ima razlike u timovima, ali moramo da bude spremni na ove opcije. Igrali smo protiv Letonije tokom priprema i pobedili smo bez Ane (Dabović) i Sonje (Petrović). Međutim, Letonke su podigle igru na visok nivo, to se videlo protiv Crne Gore. Imaju iskusan tim, dugo igraju zajedno i nisu nimalo ugodan protivnik. Pripremićemo se, ali prvo moramo da vidimo naš zdravstveni bilten", rekao je Karadžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve