Nova vest
Košarka

Subota, 17.06.2017.

23:16

Slovenija bolja od Grčke, Srbiji neophodna pobeda

Ženska reprezentacija Slovenije savladala je Grčku sa 59:56 u drugoj utakmici grupe C u kojoj Srbija dva poraza posle utakmice sa Francuskom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Slovenija bolja od Grčke, Srbiji neophodna pobeda
Getty images

Slovenke su u tesnom meču slavile dobrom igrom posle poluvremena. Grkinje su vodile posle poluvremena sa deset poena prednosti 33:23.

Slovenke su u nastavku ubrzale tempo i sa 21:14, odnosno 15:9 dobile treću i četvrtu deonicu čime su preokrenule rezultat i "zakuvale" situaciju u grupi.

Najefikasnija na utakmici je bila Grkinja Kaltsidou koja je ubacila 23 poena, a pratila ju je Malci sa 10. Koševi su kod pobednica bili nešto ravnomernije raspoređeni. Lisec je imala 15, a Oblak i Erkić po 11 poena.

Slovenija i Grčka sada imaju po jednu pobedu, Francuska dve, a Srbija je jedina bez pobede posle prva dva meča u grupi. Slovenke narednu utakmicu igraju upravo protiv Srbije, a srpskih košarkašicama je neophodna pobeda da bi se između Grkinja, Slovenki i Srpkinja formirao trougao u kome bi naše igračice mogle da se nadaju prolasku dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve