Nova vest
Košarka

Sreda, 14.06.2017.

15:35

Partizan definitivno igra Evrokup!

KK Partizan vraća se pod okrilje ULEB, crno-beli će sledeće sezone učestvovati u Evrokupu!

Izvor: AK

Autor: AK

Partizan definitivno igra Evrokup!
Foto: StarSport

Bord takmičenja je potvrdio imena 24 tima iz 12 zemalja, a među njima je i Partizan, koji je prošle sezone zbog pritiska FIBA i KSS morao da odustane od EK i nastupi u Ligi šampiona.

Vest o uključivanju KK Partizan u Evrokup dolazi svega nekoliko sati nakon što je ostavku na mesto predsednika podneo Nikola Peković, a dan pošto je Humsku 1 napustio i trener Aleksandar Džikić.

Evrokup će za razliku od prethodne sezone imati četiri učesnika više, 24, a šampion će opet dobiti mesto u Evroligi.

Ekipe će biti pobeljene u četiri grupe po šest timova, a po četiri najbolja iz svega će formirati nove četiri grupe u Top 16 fazi. Po dva tima će se plasirati u plej-of, a sve do finala igraće se serije na tri pobede.

Osim Partizana u EK će iz ABA lige učestvovati još zagrabačka Cibona i podgorička Budućnost, na čiju klubu bi mogao da sedne upravi Džikić.

Ostali učesnici su ASVEL Lion Vilerban, Limož (Francuska), Ulm, Bajern, ALBA (Nemačka), Hapoel Jerusalim (Izrael), Trento, Ređo Emilija, Torino (Italija), Lietkabelis, Lijetuvos Ritas (Litvanija), Zenit, Lokomotiva Kubanj, UNIKS Kazanj (Rusija), Gran Kanarija, Andora, Bilbao (Španija), Darušafaka, Galatasaraj i Tofaš Bursa (Turska.

Sezona počinje 11. oktobra, a trajaće do 16. aprila, kada je planirano da se igra poslednja od mogućih pet utakmica u finalu.

Spekuliše se da bi nagradni fond Evrokupa mogao da bude oko tri miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve