Nikola Peković podneo ostavku!

Predsednik KK Partizan Nikola Peković podneo je u sredu ostavku na mesto prvog čoveka kluba iz Humske 1.

AKIzvor: B92
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Bivši centar crno-belih je istakao da je tokom njegovog mandata dug sa 6,5 miliona evra umanjen za dva, ali je za to najviše zahvalio sponzorima i Vladi Srbije.

Peković je došao na čelo crno-belih u septembru 2015, navijači su ga dočekali kao spasioca posrnulog gitanta, ali tim iz Humske 1 u protekle dve godine nije osvojio nijedan trofej, dugovi i dalje prete opstanku, a ne stvaraju se talentovani igrači.

Dan uoči Pekovićevog odlaska Humsku 1 je napustio i trener Aleksandar Džikić, a dan pre njega poslovni direktor Žarko Stijović.

Povezane vesti:
* KK Partizan u nokdaunu – da li će institucija da preživi?
* Aleksandar Džikić nije više trener Partizana!
* ANKETA: Ko će biti novi trener KK Partizan?
* Poslovni direktor KK Partizan napustio klub

"Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,

Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim.

Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru, a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

S moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada.

Sportski pozdrav,

Nikola Peković"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu