Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2017.

20:48

Štimac dabl-dablom odveo crno-bele u finale

Košarkaši Bešiktaša razbili su Anadolu Efes 91:65 i sa 3-1 u seriji plasirali se u finale turske Superlige.

Izvor: AK

Autor: AK

Štimac dabl-dablom odveo crno-bele u finale
Foto: StarSport

Bešiktaš je slavio kao gost u gradskom okršaju, a predvodio ga je srpski reprezentativac Vladimir Štimac koji je zabeležio dabl-dabl sa 18 poena i 12 skokova.

Našeg centra su najbolje pratili Amerikanci – Majkl Rol sa 22 poena i 4 asistencije, te Majkl Tompson sa 12 poena, dok je dvocifren učinak imao i Sertač Sanli sa deset uz pet skokova.

Najefikasniji u redovima nemoćnog Efesa bili su Tomas Ertel sa 15 poena uz pet asistencija, Brajant Danston sa 13 poena i šest skokova, Čedi Osman sa 12 poena i 5 uhvaćenih lopti, te Derik Braun sa 11 poena.

Bešiktaš će se za titulu šampiona Turske boriti za prvakom Evrope Fenerbahčeom, pa će glavni akteri biti trojica srpskih košarkaša – Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić i Vladimir Štimac, te jedan trener – Željko Obradović.

Crno-beli su meč rešili već u prvom poluvremenu, od početnih 2:2 su konstantno povećavali prednost, na kraju prvog perioda je bilo +10 (26:16), a posle 20 minuta +19 (52:33).

Efes se već tada predao, domaći navijači su ćutali, a gosti uveliko slavili, dok je Bešiktaš na terenu povećao razliku na ogromnih +28 (70:42) pred poslednji kvartal.

Tim Ufuka Saridže se nije ni tu zaustavio, nastavio je da "gazi" gradskog rivala pa je četiri minuta pre kraja imao čak +37 (87:50).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve