Nova vest
Košarka

Utorak, 06.06.2017.

13:58

Raduljica i Repeša najgore ocenjeni u Armaniju

Igrači su za portal Basket insajd ocenjivali sezonu Armani Milana koju su košarkaši Armanija završili u polufinalu plejofa porazom od Trenta.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Raduljica i Repeša najgore ocenjeni u Armaniju

Armani Milano je kao ekipa dobio ocenu 7.5 za regularni deo sezone, ali su u plejofu "isplivali" tehnički, taktički, ali i kondicioni problemi.

Ocenjeni su i srpski internacionalci Miroslav Raduljica i Milan Mačvan. Raduljica se posebno našao na udaru kritika jer je posle Olimpijade u Riju viđen kao veliko pojačanje.

Zbog kondicionih problema se zamera srpskom centru koji je u Riju osvojio srebrnu medalju. Raduljica je dobio ocenu 4.5, a jedini lošiji ocenjen član tima je trener Jasmin Repeša sa ocenom 4.

Basket insajd piše da se Raduljica od starta u Milanu pokazao kao "strano telo" u odnosu na ostatak tima, kako tehnički tako i odnosom prema radu. Navodi se i da srpskog centra Repeša nikada nije koristio u skladu sa njegovim karakteristikama, naročito u odbrani ali i da se sam Raduljica nije potrudio da pomogne timu na pravi način.

Mačvan je ocenjen nešto bolje. On je dobio ocenu 6, s tim što je do osvajanja italijanskog Kupa i Superkupa ta ocena bila 7.5, posle čega dolazi do pada forme. Basket insajd pretpostavlja da je to zbog umora, ali i da to sigurno nije jedini razlog.

Ekipa Milana je na kraju regularnog dela sezone bila bolja od Ređo Emilije i Venecije, ali su u plejofu posustali u polufinalu izgubivši sa 4–1 u seriji od Trenta. Tri meča su izgubili kod kuće, a Trento je u petoj utakmici najbolje pokazao odbrambene nedostatke Armanija tako što im je ubacio 102 poena i primio 82.

Zbog toga bi tim mogao od sledeće sezone da doživi značajne promene, a italijanski mediji prenose da bi upravo Mačvan i Raduljica mogli da budu na izlaznim vratima tima iz Milana.

Raduljica je poslednjih nekoliko godina standardan na centarskoj poziciji u reprezentaciji Srbije. Do sada se njegova forma u timovima nije pokazivala kao pokazatelj za igre u reprezentaciji, što će biti važno selektoru Srbije Aleksandru Đorđeviću pred Evrobasket koji počinje krajem avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve