Nova vest
Košarka

Četvrtak, 01.06.2017.

22:56

Cedevita se "kockala" pa odbranila titulu

Košarkaši Cedevite pobedili su Cibonu u Draženovom domu sa 78:75 u odlučujućoj utakmici finalne serije hrvatskog šampionata.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Cedevita se
Foto: Facebook KK Cedevita

Cedevita je ovom pobedom ostvarenom u završnici utakmice odbranila titulu prvaka Hrvatske ukupnom pobedom 3–2 u seriji.

Cedevita je u poslednjoj deonici imala 15 poena prednosti na nešto više od tri minuta do kraja. Cibona se vratila i na deset sekundi pred kraj utakmica je bila na jedan posed 76:73.

Tada Rajan Boutrajt kruniše odlično drugo poluvreme sa dva precizna bacanja i donosi Cedeviti nedostižnu prednost i titulu prvaka Hrvatske.

Tokom većeg dela meča Cedevita je održavala dvocifrenu prednost, a Cibona je bila podređena. To se promenilo pred sam kraj meča kada je trener gostiju Veljko Mršić iz igre izveo Bilana, Boutrajta i Ramljaka.

Igrali su Lončar i Vučić i to je Cedevitu moglo da košta prvenstva, ali je i Cibona pred kraj počela da pogađa mnogo bolje. Boutrajt je u posle slabog prvog poluvremena i četiri poena, u drugom dao 18 i utakmicu završio s 22 koša, tri asistencije i šest skokova, što mu je donelo priznanje najkorisnijeg igrača. U Ciboni je najbolji bio Luka Žorić sa 17 koševa.

Iako je bio najbolji, Boutrajt je lako mogao postati i tragičar. Nebojša Joksimović je 30 sekundi pred kraj Boutrajtu ukrao loptu a onda promašio zicer dva puta, Miro Bilan je uhvatio loptu na skoku i posle toga za domaćina nije bilo povratka.

Cibonu je u Draženovom domu bordilo oko 5.000 navijača, ali je Cedevita i ove sezone odbranila titulu prvaka Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve