Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.05.2017.

10:25

Džikić: Borac bio borben zbog "druge" ABA lige

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić kaže da je od Borca očekivao da igra motivisano posle tesne pobede svoje ekipe u Čačku (76:73)

Izvor: B92

Autor:B92

Džikić: Borac bio borben zbog

Iako Partizan ima samo jedan poraz u 12 kola Košarkaške lige Srbije (od Crvene zvezde), više puta je pobeđivao u tesnim mečevima protiv naizgled slabijih protivnika.

Polovinu poslednje deonice Partizan nije odigrao sigurno pa je Borac bio na jedan posed od produžetka.

"Mi smo očekivali ovakvu utakmicu. Najava "druge" ABA lige je momentalno podigla motivaciju timova koji nisu izborili plasman među prva četiri i pravo igranja u ABA. Borac bi pobedom bio bliži ostvarivanju toga, međutim mi smo pobedili i tako obezbedili jedno od prva dva mesta. To će nam dati dosta manevarskog prostora i vremena u odnosu na početak polufinala plej-ofa, što je naš sledeći korak. Neki igrači su planski dobili veću minutažu, trebaćemo što više igrača koji su u takmičarskom ritmu. Poslednjih pet minuta smo mogli bolje da iskontrolišemo, ali se ipak na kraju pobeda piše", rekao je Džikić posle trijumfa u Čačku.

Partizanu je, kako kaže, potrebna što veća rotacija igrača u takmičarskom ritmu pred plejof pa su prvotimci crno-belih sa manjom minutažom dobili šansu protiv Čačana.

Partizan u sledećem kolu igra protiv FMP u Železniku, a trenutno je na drugom mestu u ligi iza Crvene zvezde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve