Nova vest
Košarka

Nedelja, 28.05.2017.

12:56

Zvezda razbila Vršac i ostala na vrhu

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Vršca u 12. kolu Košarkaške lige Srbije sa 80:55.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Zvezda razbila Vršac i ostala na vrhu
StarSport

Crveno-beli su u prošlom kolu bili bolji od Mega Leksa sa 73:67, a Vršac od Borca sa 81:76. Zvezda je napravila seriju od tri pobede posle poraza od Partizana.

Vrščani su trenutno 7. sa dve pobede iz 12 kola, a Zvezda je prva sa 11 pobeda i samo jednim porazom.

Najbolji u ekipi Zvezde je bio Luka Mitrović sa 11 poena, 5 skokova i 4 asistencije, po 10 koševa su postigli Dobrić i Gudurić, a po 9 Bjelica i Kuzmić. U poraženoj ekipi se istakao 199 centimetara visoki Stefan Fundić sa 18 poena i natpolovičnim šutem iz igre.

Fundić nije imao pravu podršku svojih saigrača jer je najefikasniji posle njega bio Pavlović sa 8 poena.

Zvezda je od početka utakmice krenula silovito i nije ostavljala prostora Vrščanima da je ozbiljnije ugroze u napadu. U prvoj četvrtini su omogućili protivniku samo 4 poena, dok su igrači Dejana Radonjića postigli 19 i već tu napravili razliku koja će se do treće četvrtine konstantno uvećavati i do 30 poena razlike.

Tome je doprinela nesigurnost Vrščana koji su "prodali" veliki broj lopti u napadu, ali i dobra odbrana Zvezde. Tim iz Vršca je tek povremeno pravio manje košgeterske serije u pokušaju da smanji razliku koja ni u jednom trenutku kasnije faze meča nije bila ispod 22 poena.

U poslednjoj četvrtini su priliku dobili i Zvezdini mladi rezervisti, Simanić i Rakićević koji su uz pomoć Dženkinsa i Tompsona sigurno priveli meč kraju za 11. pobedu Zvezde u 12. kolu i ostanak na čelu tabele pred kraj sezone u domaćoj ligi.

Zvezda u sledećem kolu igra protiv Borca, a Vršac protiv Dinamika.

Crvena zvezda je utakmicu započela u sastavu Jović, Dobrić, Lazić, Mitrović i Kuzmić, a za Vršac na početku igraju Minčev, Jeftić, Savović, Jovović i Fundić.

Tok meča:

Ekipe na početku igraju nesigurno. Aktuelni šampion Srbije imao je dve izgubljene lopte na samom startu, po jednu Lazića i Dobrića. Na drugoj strani Savović je posle lošeg dodavanja izgubio loptu da bi Zvezda preko Dobrića postigla prve poene.

Dobrić ponovo poentira iza linije za tri poena, pa Zvezda pravi mini seriju od 5:0 u prva dva minuta meča.

Zvezda od početka utakmice počinje da pritiska protivnika i na jedan koš Vrščana postižu dva sve do polovine prve deonice kada se od 9:4 odlepljuju i prave prvu osetniju prednost. Beograđani prave seriju 10:0 i dolaze do 19:4 i rezultata kojim je završena prva četvrtina.

Vršac je u prvoj četvrtini napravio mnogo grešaka i izgubio mnogo lopti što je Zvezda znala da iskoristi.

I jedni i drugi igraju nesigurno na početku druge četvrtine. Jović gubi još jednu loptu, ali na drugoj strani isto čini Fundić.

Posle 12 uzastopnih poena Zvezde, Vršac vezuje dva pogotka i smanjuje prednost Beograđana na 21:8. Klupa Zvezde je u međuvremenu zaradila i tehničju grešku.

Luka Mitrović se ističe u ovom delu igre. Serija od pet poena kapitena Zvezda, a potom i blokada nad Fundićem koji je prethodno pogodio.

Fundić se trudi, ali ekipa sa Malog Kalemegdana pokazuje razliku u kvalitetu i dubini rotacije na klupi pa Zvezda sa sedam uzastopnih poena pravi novu seriju i prvi put vodi sa 20 razlike u utakmici na dva minuta do kraja prvog poluvremena.

Vršac smanjuje slobodnim bacanjem Fundića na 33:14, ali Jović ubrzo potom na asistenciju Dangubića pogađa za dva i donosi svom timu novu najveću prednost od +21.

Novom trojkom Luke Mitrovića i pogotkom za dva Milka Bjelice, Crvena zvezda na samom kraju prvog dela igre povećava razliku i vodi sa 41:18 na kraju prvog poluvremena.

Uprkos ubedljivoj prednosti, niko od Zvezdinih igrača nije upisao dvocifreni broj poena do poluvremena. Najefikasniji je Ognjen Kuzmić sa 9, kapiten Mitrović ima poen manje, Dobrić ima 7. Kuzmić ima i šest skokova, dok Luka Mitrović ima četiri asistencije i četiri skoka.

U ekipi Vršca Fundić ima 10 poena, a u strelce su se upisala još samo tri igrača.

Mitrović i Bejlica još jednom pogađaju po trojku i dvojku pa crveno-beli dolaze do 46:18 u prva dva minuta nastavka. Vršac se vraća koševima Jeftića i Pavlovića u seriji 7:0.

Uzvraćaju Dobrić i Bejlica sa dve trojke i odvode Zvezdu na 52:25. Jovović pogađa dva bacanja, ali Zvezda nastavlja seriju trojki. Ovog puta je pogodio Čarls Dženkins pa Zvezda po prvi put vodi sa 30 poena u utakmici 57:27.

Dva promašaja za tri i dve izgubljene lopte za Zvezdu i pogoci Đerića, Jovovića i Stojadinovića smanjuju razliku na 57:33.

Ono što su prethodno uradili igrači Zvezde, "iskopirali" su i Vrščani kod kojih Minčev gubi loptu, pa posle koša Gudurića Zvezda ima +26. Isti igrač je na kraju treće deonice pokušao za tri poena, nije pogodio, pa je rezultat posle jednog pogođenog bacanja Stojadinovića 59:34 za Zvezdu na kraju treće četvrtine.

Gudurić i Stojadinović u duelu, posle kog igrač Zvezde pravi faul, a Stojadinović ponovo odlazi na liniju penala na početku poslednje deonice u meču.

Šansu dobija i Boriša Simanić koji je na parketu zamenio Dangubića. Simanić svoju šansu koristi i brzo postiže dva pogotka.

Vrščani do 33. minuta meča polako smanjuju razliku crveno-belih do 22 koša zaostatka, ali Zvezda dobrom igrom svojih rezervista Simanića i Rakićevića i rolom Tompsona održava razliku.

Trojkom Gudurića u 36. minutu Zvezda se ponovo vraća na 30 poena prednosti (74:44), ali od tog trenutka Pavlović i Fundić pogađaju nekoliko šuteva za 74:51.

Zvezda je do kraja sigurnom igrom sačuvala prednost i privela meč kraju za konačnih 80:55. U utakmici od početka do kraja nije bilo neizvesnosti, uz tek povremene manje serije protivnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve